Tahkim Başkanı, 'Elde net bir delil ve belge yoksa mahkeme sürecini beklemek doğru karar' görüşünü belirtti.
 
Federasyonun şike soruşturması ile ilgili iddianameyi bekleme ve ligleri aynen devam ettirme kararına en tepeden onay çıktı...   
 
Spor toto Süper Lig'in kaderini ilgilendiren kararı, Kulüpler Birliği Vakfı üyeleriyle yaptıkları toplantıdan sonra açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, futbolun en üst kurulundan da onay aldı.
 
BİRÇOK KULÜP ZAN ALTINDA
 
Fenerbahçe başta olmak üzere Trabzonspor, Sivasspor ve Beşiktaş gibi birçok kulübü ilgilendiren şike soruşturmasında mahkeme sonucunu bekleme kararı alan Mehmet Ali Aydınlar ve ekibine, Tahkim Kurulu Başkanı Gerçeker'den de destek geldi.
 
EN DOĞRU KARARI VERDİNİZ
 
AYDINLAR, liglerin tescil edildiği gibi devam etmesi ve Süper Kupa finalini F.Bahçe ile Beşiktaş'ın oynaması yönünde aldıkları kararı Gerçeker ile de paylaştı. TFF Başkanı'nın 'Bu kararımızı nasıl buldunuz?' sorusu üzerine Tahkim Kurulu Başkanı Gerçeker'in şu cevabı verdiği öğrenildi:
 
'Bu kriz ve tartışmalı ortamda en doğru kararı vermişsiniz. Elde belge ve delil yoksa, mahkeme sürecini beklemek doğru olur.'
 
TSYD'den kınama
TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği, bir açıklama yaparak gelişmelerden medyayı sorumlu tutanları kınadı. Açıklamada, 'Hemen her olayda olduğu gibi bu olayda da meslektaşlarımız sorumlu tutulmakta ve saldırıya uğramaktadır. Bunları nefretle kınıyoruz. Sukünet içinde yargının görevini yapmasını beklemekten başka bir tavrımız olamaz' ifadelerine yer verildi.
 
İpucu verdi
Yargıtay Başkanlığı'ndan emekli olduktan sonra Mehmet Ali Aydınlar'ın Tahkim Kurulu Başkanlığı'na getirdiği Hasan Gerçeker, bu destekle gelecekte konuyla ilgili nasıl tavır alacaklarının da ipuçlarını verdi.