Avukat Turgut Kazan, HSYK"ca yapılan hekim ve savcı atamalarını eleştirirken, “Yargı bağımsızlığı komadadır. Kararları beğenilmeyenler ayıklanıyor, yerlerine iktidarın sevdiği kişiler atanıyor. Ve bertaraf edilmesi düşünülenlerin, bu yolla ezilip susturulması planlanıyor” dedi.

Kazan yaptığı açıklamada “Adil yargılamayı etkileme" suçu sanığı durumundaki kişilerden oluşturulan HSYK, yargı bağımsızlığını çiğnemeye devam ettiğini savundu. 25 Ekim 2010"da işbaşı yapan bu kurulun, 3 günlük bir değerlendirme sonucu 5 Kasımda yayınladığı kararname ile ilk darbeyi vurduğunu kaydeden Kazan, hakim Oktay Kuban"ın, “tahliye kararları veriyor diye” İstanbul"dan Eskişehir"e atandığını öne sürerek şöyle dedi:

“14.01.2011 günlü kararnameyle de, yine tahliye kararı verdikleri için, aynı çevrelerin eleştirilerine uğrayan Yılmaz Alp ile Tuncay Aslan görevlerinden alınmışlardır. Ve 5 Kasım kararnamesini eleştirmemize karşı çıkıp adalet.org"da görüş açıklayan bir yargıç, o göreve atanmıştır. HSYK Teftiş Kurulu, bakanlık müfettişlerinden oluşturulduğu gibi, Ankara adliyesinde de benzer bir uygulamaya başvurulmuş, belli birimlerde görev yapan uzman savcılar görevlerinden alınıp, yerlerine bakanlık müfettişlerinden atama yapılmıştır. Artık, herkes bilmelidir ki, yargı bağımsızlığı komadadır. Kararları beğenilmeyenler ayıklanıyor, yerlerine iktidarın sevdiği kişiler atanıyor. Ve bertaraf edilmesi düşünülenlerin, bu yolla ezilip susturulması planlanıyor. Dolayısıyla, bırakalım "ileri demokrasiyi", varolan demokrasi de tehlikededir. Hepimizin, bağımsız yargı için mücadele vermesi gerekir.”

ANKA