Büyük bir insanlık dramının yaşandığı Somali’de açlık ve hastalıktan dolayı ölümün eşiğine gelen Minhaj bebek, sağlığına kavuştu. Beş yıldır yağmurun yağmadığı Somali’de yaşanan iç savaş ve büyük kuraklık sonucu ortalama her 6 dakikada bir bebek hayatını kaybediyordu. Dünyanın seyirci kaldığı insanlık dramına dur demek için Türkiye seferber olmuştu.

YARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR

5 milyon insanın açlık sebebiyle ölüm sınırında olduğu Somali’den, Kenya’daki mülteci kampına göç eden 7 aylık Minhaj Gedi Farah, 26 Temmuz 2011 tarihinde hastaneye getirildiğinde bir deri bir kemik görünümündeydi. Hastanede uygulanan tedavi ile hızla kilo alan ve sağlığına kavuşan Minhaj bebeğin yüzünde artık gülüyor.

Şu an 13 aylık oğluyla objektiflerin karşısına geçen anne Asiah Dagane, başta Türkiye olmak üzere yardımda bulunan ülkelere teşekkür etti.

SOMALİ’DE YÜZLER GÜLÜYOR

Yüzyılın felaketiyle karşı karşıya kalan Somali’de ölümün eşiğine gelen Minhaj, bir deri bir kemik geldiği hastaneden tombul bir bebek olarak taburcu edildi. Sağlığına kavuşan Minhaj, doktorunun kucağında objektiflere böyle poz verdi. Türkiye