Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından depremde mağdur olmuş vatandaşlar için Aydın Belediyesi’nin başlattığı ayni yardım toplama seferberliği ile Aydın halkı Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışmaya imza attı.
23 Ekim 2011 Pazar günü meydana gelen depremin hemen ardından Aydın Belediyesi’nce tek bir yardım tırı olarak başlatılan seferberlik, Aydınlıların yoğun ilgisi sonucu üç tırdan oluşan bir yardım konvoyuna dönüştü. Aydın Belediyesi’nce başlatılan yardım seferberliğine İl’deki tüm sivil toplum kuruluşları, yaşlısından gencine tüm Aydınlılar büyük bir birlik duygusu içerisinde sahip çıkarken, Aydın Belediyesi görevlileri vatandaşların yoğun yardım taleplerine gece-gündüz çalışarak cevap verdi. 
Depremin ardından 48 saat geçmeden hazırlanan yardım tırlarının uğurlanmasında Aydın Valisi Kerem Al da, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu yalnız bırakmadı. Aydın’dan Van’a giden yardım tırları Aydınlılarca depremde mağdur olmuş vatandaşların özellikle kış şartlarında kullanabilmeleri için battaniye ile katalitik sobanın yanı sıra kuru gıda, giyecek, çocuk bezi ve çocuk maması gibi yardım malzemelerinden oluştu.
Yaklaşık 50 saatlik yolculuğun ardından, Van’a ulaşan Aydın Belediyesi yardım tırları burada depremde mağdur olmuş vatandaşlara dağıtılmak üzere Van Kriz Merkezi görevlilerine teslim edildi.
Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu,2 gün gibi kısa bir sürede Aydın halkının müthiş bir yardımlaşma ruhuyla hareket ettiğini belirterek; “Deprem’de hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Aydın Belediyesi olarak başlattığımız bu yardım ile Van’daki vatandaşlarımızın sıkıntısına bir nebze olsun destek olmak istedik. Oralardan aldığımız tepkiler bunu başardığımızı gösteriyor. Hayırsever ve sağduyulu tüm Aydın halkına gösterdikleri üstün dayanışma ve yardımlaşma duygusundan dolayı teşekkür ediyorum. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü gösterdiğimiz dayanışma ile Aydın’dan Van’a kadar duyurduk. Aydınlıların, Van’daki depremzede vatandaşlarımız için iki gün gibi kısa bir sürede gerçekleştirdiği müthiş kenetlenme ve birlikte hareket etme duygusu takdire şayandır.” dedi.