TBMM Başkanlığı"nın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın bugün Meclis kürsüsünde yapacağı Kürt açılımı konuşması için prompter cihazı (yazıların aktığı ekran) talebini reddettiği öne sürüldü.

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre prompter cihazının reddedilmesine gerekçe olarak, daha önce böyle bir uygulamanın olmaması ve diğer liderlere de aynı imkânın verilmemesi gösterildi.

TBMM"de Kürt açılımı için yapılacak genel görüşmelerde konuşacak liderler dün hummalı bir hazırlık çalışması yürüttüler. MHP lideri Devlet Bahçeli parti genel merkezinde, bugün yapacağı konuşmaya ilişkin olarak danışmanları ve kurmaylarıyla uzun süren değerlendirme toplantısı yaptı.

Erdoğan"ın ise açılımın detaylarını, tablo tablo ve madde madde sıralayarak anlatmak istediği öğrenildi. Erdoğan"ın, detaylı konuşma olacağı için TBMM"den tıpkı Ak Parti grup toplantılarında olduğu gibi hatip kürsüsüne prompter cihazı yerleştirilmesi talebinde bulunduğu öne sürüldü. Ancak TBMM Başkanlığı"nın cumhurbaşkanlarının konuşmaları dahil bugüne kadar kürsüye prompter konulmadığı bilgisini ilettiği öğrenildi. TBMM Başkanlığı"nın böyle bir imkânın Erdoğan"a verilmesi halinde diğer liderlere aynı hakkın tanınması gerektiği aksi taktirde tartışma konusu olacağı görüşünü dile getirdiği iddia edildi./vatan