GAZİANTEP'te 3 yaşındaki İlayda Emre, Valilik tarafından yardıma muhtaç ailelere gönderilen kömürün dağıtıldığı kamyonun altında kalarak yaşamını yitirdi. Kaza sonrasında kaçan şoför Mehmet Gürbüz, bir süre sonra polise teslim oldu.

Kaza, dün akşam Sakarya Mahallesi Koç Sokak'ta meydana geldi. Gaziantep Valiliği'nin kömür dağıtımı için kiraladığı özel bir şirkete ait 44 yaşındaki Mehmet Gürbüz yönetimindeki 44 FA 022 plakalı kamyon manevra yaparken, annesi 30 yaşındaki Fatma Emre ile birlikte kendilerine verilecek kömürü bekleyen İlayda Emre yola fırladı. Küçük kız kamyonun lastiği altında kalarak olay yerinde öldü.

Kömür bekleyen anne Fatma Emre ile baba 35 yaşındaki İrfan Emre, gözlerinin önünde kızlarının ölümü üzerine sinir krizi geçirdi. Küçük kızın cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi morguna götürüldü.



İki çocuğundan küçüğü olan İlayda'nın babası İrfan Emre'nin simit satarak evini geçindirdiği ve muhtarlık aracılığıyla fakirlik belgesi alıp kömür yardımına başvurduğu öğrenildi. İlayda'dan geriye ailesinin cep telefonuyla çektiği fotoğrafları kaldı.

Kaza sonrasında olay yerinden kaçan şoför Mehmet Gürbüz ise İstasyon Caddesi'nde polise teslim olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Bu arada kazaya karışan kamyonun plaka sorgulamasında vergi borcu nedeniyle hacizli olduğu belirlendi ve Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürüldü.

DHA