Yurt dışında görevde bulunduğu sırada Ergenekon soruşturması kapsamında Beykoz Poyrazköy"de ele geçirilen mühimmatla ilgili hakkında yakalama emri çıkarılan ve önceki gün İstanbul Merkez Komutanlığı"na gelerek teslim olan Yarbay Mustafa Türkan Ecevit tutuklandı.

Yarbay Ecevit, sivil askerler tarafından geniş güvenlik önlemleri altında dün Beşiktaş"taki İstanbul Adliyesine getirildi. Sivil giyimli olduğu görülen Yarbay Ecevit, savcı ve hakimlerin giriş yaptığı kapıdan adliye binasına alınarak savcıların bulunduğu kata çıkarıldı.

Özel yetkili cumhuriyet savcısı tarafından ifadesinin alınan Ecevit, “terör örgütüne üye olmak”, “vahim nitelikte silah ve patlayıcı madde bulundurmak” iddiasıyla tutuklanması istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi"ne sevk edildi. İfadesi alınan Ecevit, aynı suçlarından tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi"ne gönderildi.

G.Kurmay açıklamıştı

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, geçtiğimiz haftaki basın bilgilendirme toplantısında Yarbay Ecevit"le ilgili “Bu yarbayımız, halen yurt dışında bir gemide görevli. Döndüğünde gerekli adli işlem yapılacaktır” demişti. İstanbul Poyrazköy"deki İSTEK Vakfı"na ait arazide geçen Nisan"da yapılan kazılarda 15"i dolu 22 LAW ile bombalar, patlayıcılar ve çok sayıda mermiyle bulunmuştu. Bulunan mühimmatla ilgili olarak emekli deniz binbaşı Levent Bektaş ile Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe, Deniz Binbaşı Emre Onat ve Binbaşı Eren Günay tutuklanmıştı.

Sivil kıyafetli askerler getirdi

Yarbay Mustafa Turan Ecevit Beşiktaş Adliyesi"ne sivil kıyafetli askerlerin eşliğinde getirildi. Ecevit, gazetecilerin “Genelkurmay Başkanlığı dönmeniz yönünde bir çağrıda bulundu mu?” sorusuna “Bu konuda şu an bir şey diyemem. Genelkurmay gerekli açıklamayı yapar” dedi.