Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 9 yaşındaki Fatih K'nin işkence ile öldürülmesi nedeniyle açılan davanın 3. duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık üvey anne Leyla K. Alanya Kapalı Cezaevinde dünyaya getirdiği ikiz oğullarıyla gelirken, tutuklu sanık baba Seyit Ali K. ve taraf avukatları katıldı.

Doğum yapması nedeniyle ancak bu duruşmada hakim karşısına çıkan anne Leyla K. ifade verdi. Leyla K. polis ve savcılıkta verdiği ifadeleri tekrarlayarak, "Olaylar tarihinde ben hamileydim, düşük tehlikem vardı. Fatih yaramaz bir çocuktu. Fatih, birazda babaannesinin yönlendirmesiyle bana iftira attı. Fatih kendisini yaralıyor, bende çaresizlik içinde onun yaralarını sarıyordum" dedi.

"YARAMAZ ÇOCUKTU KAFASINI YARALADI BENDE DİKTİM"

Hakim karşısında kendisinin suçsuz olduğunu savunan Leyla K, "Merdivenden düştü, ayak bileği kırıldı. Yanan sobaya oturttu dediler, sobaya yaklaşması nedeniyle kendi kendinin poposunu yaktı. Ben ona pipini yakarım dedim sadece, o kendi gazeteyle pipisini yakmış. Makatına oklavayı halası ve kendisi sokmuş, ben yapmadım. Ranzadan atladı bir kolunu kırdı. Sonra okulda diğer kolunu kırdı. Öğretmenlerinin haberi olmamış eve geldi alçıya aldırdık. Kafasını banyonun duvarına çarpmış kanıyordu.

Ben de hamile, hasta olmamın yanı sıra telefonum da kontörüm olmadığı için kimseye haber veremedim iğneyi ocaktı ısıtıp, kafasına 3 dikiş attım. Ben eşimle evlendikten sonra çocuklarıma bütün sevgimi gösterdim. Ama Fatih beni sevmedi yaramazlık yapıyordu, eve pisliyor ve yedikten sonra istifra ediyordu. Hırsızlık yapmaya başlamıştı bende kendisine iki tokat attım. Başka da bir şey yapmadım. Diğer saydıklarımı Fatih kendi kendine yaptı ve benim üzerime suçu attılar. Ben suçsuzum. İki bebeğimle cezaevindeyim. Bebeklerimden bir tanesi hasta onun tedavisi için tahliyemi istiyorum" şeklinde konuştu.

SAVCI, ANNE VE BABAYA MÜEBBET HAPİS İSTEDİ

Sanık ve müşteki avukatlarının müvekkilleri hakkındaki savunmalarının ardından savcı esasa ilişkin mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında, "Konya Adli Tıp Şube Müdürlüğü'nden alınan rapora göre başında dikiş izi, yüzünde, kolunda, boynunda ve genital bölgesinde yanıklar olduğu, kolunda ve bacağında kırıklar olduğu tespit edilmiş. Kanında da sürekli aç bırakılmaya bağlı anemi ve protein eksikliği olduğu belirlenmiş. 9 yaşındaki Fatih de ölmeden önce 3 yıldır annesi tarafından işkenceye maruz kaldığını belirtmiştir" dedi.

Savcı, anlatımlar, raporlar ve ifadeler doğrultusunda sanıklardan Leyla K. hakkında TCK 94/95 maddeleri gereğince insanlık onuruna bağdaşmayan, ruhsal, bedensel acı çekmesine sebebiyet vererek ölümüne neden olmaktan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Savcı sanık baba Seyit Ali K. hakkında ise çocuğunu ihmal ederek ölümüne neden oldu gerekçesiyle TCK 83/3 maddesi gereğince 15 yıldan müebbet hapis cezasına kadar ceza verilmesini talep etti. Her iki sanığında tutukluluğunun devamına karar veren mahkeme heyeti, sanık avukatlarının esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için ek süre vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Olay, 5 Temmuz 2011 tarihinde Konya'nın merkez Selçuklu ilçesinde ikamet eden 9 yaşındaki Fatih K'nin amcası tarafından hastaneye kaldırılmasıyla ortaya çıkmıştı. Kaldırıldığı hastanede ilköğretim öğrencisi Fatih K'nin üvey annesi Leyla K. tarafından sürekli işkence görüp, yakıldığı ve oklava sokularak bağırsaklarının zedelendiği ortaya çıkmıştı. 40 gün tedavi gören Fatih K. tüm çabalara rağmen kurtarılamamıştı.