Ailenin, kendilerinden uzaklaşmamaları için çocukları iple bağlayarak gezmeye çıktığı görüldü. Bu ilginç yöntem vatandaşları da şaşkına çevirdi.

Taksim Meydanı'na 19 aylık ikiz çocukları Efe ve Mehmet Ali ile gezmeye gelen bir aile vatandaşların ilgi odağı oldu. Bu ilginin sebebi ise yaramaz ikizleri kontrol etmekte zorlanan ailenin uyguladığı yöntemdi.
Gezerken sağa sola kaçan, kalabalığın arasına dalmak isteyen yaramaz ikizleri bir iple bellerinden bağlayan aile, onların kaybolmalarını bu şekilde önlemeye çalıştı. Bellerinde ip bağlı olmasına rağmen çocukların sürekli sağa sola kaçtıkları ve aileye zor anlar yaşattıkları görüldü.

Neden böyle bir yönteme başvurdukları sorulan ailenin cevabı ise şöyle oldu: “Kaçıyorlar. Yetişemiyoruz, koşamıyoruz peşlerinden. Devamlı bu şekilde gezmek zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız bu şekilde bizim kontrolümüzde daha rahat hareket ediyorlar."

Aile, evcil köpeklerin boğazlarına takılan ipe benzeyen ve lastikli olan ipin ani hareketlerinde de çocuklara zarar vermediğini söyledi.