Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde karşıdan karşıya geçmek isteyen 13 yaşındaki Serhat, otomobilin altında kaldı. Bir türlü hastane bulunamayınca Serhat, 182 kilometre uzaklıktaki Fethiye'ye götürüldü
Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde yolun karşısına geçmek isterken hızla gelen bir minibüsün çarpmasıyla ağır yaralanan ve beyin travması geçirdiği belirlenen 13 yaşındaki Serhat Topçu, Yatağan Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından çocuk beyin cerrahi servisi bulunmadığı için Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Burada yoğun bakım ünitesinin dolu olması nedeniyle başka bir hastaneye sevki istenen Topçu, kazadan dört saat sonra Fethiye İlçesindeki Özel Letoon Hastanesine yatırıldı.

Fethiye Özel Letoon Hastanesi Beyin Cerrahi uzmanı Dr. Salih Şahin, 13 yaşındaki Serhat Topçu'nun orta dereceli kafa travması geçirdiğini belirterek gerekli müdahaleleri yaptıklarını söyledi. Hayati tehlike düşünmediklerini anlatan Şahin, şunları söyledi: "İlaç tedavisi uyguluyoruz."

HAYAT BU KADAR DEĞERSİZ OLMAMALI

Serhat'ı dün akşam saat 19.30'dan gece 02.00ye kadar yatırabilecekleri hastane aradıklarını söyleyen baba Memduh Topçu da, "Kaza, çocuğum karşıdan karşıya geçerken meydana gelmiş. Tam 27 metre fren izi varmış. Bu bir trafik canavarlığıdır. Çünkü şehir içinde hız limiti 50 km'dir, sürücüden davacıyım. Başka Serhat'lar aynı durumla karşılaşmasınlar" dedi.

Kazadan sonra çocuğu yatıracak hastane aradıklarını, tam 4 saat boyunca çırpındıklarını anlatan Topçu, şöyle konuştu: "Yoğun bakım ünitesi ve beyin cerrahi ünitesi olan hastane aradık. Yatağan, Muğla, Bodrum, Marmaris hatta Aydın'da bulamadık. 180 kilometre uzaklıktaki Fethiye'ye geldik. Akşam saat 19.30'dan gece 02.00'ye kadar perişan olduk. Hayat bu kadar değersiz olmamalıdır." - Muğla