A Milli Takım, 19. Dünya Kupası Elemeleri'nde 5. Grup'ta bugün Bosna Hersek ile 'tamam ya da devam' maçına çıkıyor. Grubunda 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle 11 puanla 3. sırada bulunan Türkiye, 15 puanla 2. sıradaki B.Hersek ile yapacağı maçla, gruptaki durumunu ve Dünya Kupası'na gidip gitmeme iddiasını belirleyecek. Bilino Polje Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı Portekiz'den Manuel Bartolo Benquerenca yönetecek.

TELAFİSİ YOK BU MAÇIN

Türkiye, Bosna'ya yenilirse Dünya Kupası'na gitme umutlarını sonlandırmış olacak. Bosna Hersek, Türkiye karşısında galip geldiği takdirde puan farkını 7'ye çıkaracak ve kalan 2 maçın sonucunu beklemeden millilerin Dünya Kupası'na katılma umudunu sona erdirecek. Bu arada bugünkü maçın ardından Türkiye, deplasmanda Belçika ve sahasında Ermenistan ile karşılaşırken, Bosna Hersek ise dış sahada Estonya ve evinde İspanya ile karşılaşacak.


4 OYUNCU KART SINIRINDA

Türkiye'nin bu çok kritik karşılaşma öncesi 4 oyuncu kart sınırında bulunuyor. Millilerde daha önce sarı kart gören oyunculardan Emre Belözoğlu, Arda Turan, Sabri Sarıoğlu ve Gökhan Gönül, bugünkü mücadelede de kart gördükleri takdirde 10 Ekim tarihinde deplasmanda Belçika ile yapılacak karşılaşmada forma giyemeyecek. Öte yandan Estonya maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Nihat'ın durumunun son idmandan sonra belli olacağı bildirildi.


BİLİNO POLJE UĞURLU STAT

Son dönemde elde ettikleri sonuçlarla büyük bir çıkış yakalayan ve grupta da Türkiye'nin önüne geçen Bosna Hersek, millileri kendisi için uğurlu gelen Bilino Polje Stadı'nda konuk edecek. Bu sahada Estonya'yı 7-0'lık farklı sonuçla geçen Bosna Hersek, Ermenistan'ı 4-1, Belçika'yı da 2-1 yenmişti. Boşnaklar, 3 maçta 13 gol atarken, kalesinde 2 gol gördü. Bu arada Federasyonun resmi sitesinde yapılan ankette halkın büyük çoğunluğu ay-yıldızlı ekibin kazanacağı yönünde oy kullandı.


Gol silahlarımız Arda, Sercan ve Tuncay

Bosna Hersek ile kritik bir maça çıkacak olan Türkiye'nin bu maçtaki en büyük kozları kaptan Tuncay, genç yetenek Sercan ve orta sahadaki virtüöz Arda olacak. Estonya maçında sahada basmadık yer bırakmayan Arda Turan ve milli forma ile ilk golünü atan Sercan ne kadar formda olduklarını gösterdiler. Milli forma ile attığı 22 golle Hakan Şükür'ün ardından ikinci sırada yer alan Tuncay Şanlı bu gollerin 16'sını deplasmanda attı. Kaptan bu maçta da dümene geçecek.


İŞTE TARİHİ MAÇLAR

2006 Dünya Kupası Eleme Grup maçları

7 EYLÜL UKRAYNA-TÜRKİYE : 0-1

12 EKİM ARNAVUTLUK-TÜRKİYE : 0-1

2008 Avrupa Şampiyonası Grup maçları

17 KASIM NORVEÇ-TÜRKİYE : 1-2

21 KASIM TÜRKİYE-B.HERSEK : 1-0

2008'deki geri döndürdüğümüz maçlar

İSVİÇRE-TÜRKİYE : 1-2

TÜRKİYE-ÇEK CUMHURİYETİ : 3-2

HIRVATİSTAN - TÜRKİYE : 1-1 (2-4)