HEDEF PKK

"Hükümet olarak operasyonu tam zamanında, bilgi sahibi olmamız gereken zamanda öğrendik. Tezkere Meclis"e ulaşmadan yaptığımız açıklama, hedef bölücü örgüt PKK"dır; kampları, Kuzey Irak"taki yapılanmasıdır, dedik. Operasyon da tamamen bu çerçevede gerçekleştirildi.Bizim oradaki halkla hiçbir sıkıntımız yok. Geçmişte de olduğu gibi iyi ilişkileri sürdürme kararlılığındayız. Bölgenin huzuru, istikrarı için en büyük desteği vermeye kararlıyız. Operasyon başarılı olmuştur ve gerektiğinde yine yapılacaktır." Operasyona siyasetçilerin değerlendirmeleri de şöyle oldu:

DİREKTİF GECİKTİ

Onur Öymen (CHP Genel Başkan Yardımcısı) Hükümet Meclis"ten yetki aldıktan sonra TSK"ya siyasi direktif vermekte gecikti. Hedefimiz PKK"nın tamamen tasfiyesi olmalıdır. Operasyon sürerken af ve pişmanlık yasası gibi konuları gündeme getirmek yanlış. Başbakanın bundan bahsetmesini sakıncalı görüyoruz. Bu tür söylemler TSK"yı zayıflatır.

DAVULLU OPERASYON

Oktay Vural (MHP Grup Başkanvekili) Tezkere Meclis"te 17 Ekim"de kabul edildi. Hükümet ise 28 Kasım"da askere yetki verdi. Aradan 2 aylık bir süre geçti. Davulla zurnayla operasyon yapıldı. Bu zafiyetin sorumlusu hükümettir.

KARARLILIK İFADESİ

Muhsin Yazıcıoğlu (BBP Genel Başkanı) Biraz gecikmiş olduğunu düşünüyoruz. Kış şartları da olsa Türkiye Cumhuriyeti Devletine silah çekmiş olanlara karşı müsamaha gösterilemeyeceğini gösteren bir kararlılık ifadesi olarak değerlendiriyorum.