MICHEL Platini"nin yanında Aziz Yıldırım var tribünde. Acaba Lille gol atınca Platini alkışlayabilir mi? Alkışlarsa Yıldırım kızar mı? Ya da Platini"nin danışmanı, maçtan çıkarken Aziz Başkan"la dalga geçmeye çalışır mı? Orası Türkiye değil. Böyle şeyler yaşanmaz herhalde.

F.BAHÇE"DE Lugano sahada. Tez iyileştiğini söyleyip hemen takıma katıldı Uruguaylı. Ama bu bir risk. Hızlı Lille ataklarında sağlam bir Lugano"ya ihtiyaç var. Ama ya yeterince sağlam değilse. Lille"de Gervinho ve Cabaye yedek kulübesinde. Rudi garicia"nın da düşündüğü bir şey var herhalde.

DAHA Bismillah demeden golü atıyor Lille. Balmont, o futbolcuya benzemeyen fiziğiyle soldan iniyor. Frau ile şık bir verkaç ve Balmont"un vuruşu: 1-0. Henüz dk. 2. Bu hızla kaç gol yiyecek F.Bahçe. Sarı-lacivertliler, bu işin iki ayaklı olduğunun farkında. Disiplinsizlik ve panik başlamıyor. 5"te Vederson"a geliyor top. Kaleye 30-35 metre var. Landreau"yu önde görüyor ve Allah"a sığınıp vuruyor: 1-1.

TRİBÜNLERDE sayı olarak olmasa da ses olarak F.Bahçe üstünlüğü var. Takıma moral geliyor. Ama 8"de Lugano, Volkan"la anlaşamıyor. Frau soldan giriyor. Ama Volkan başarılı. Tam sevinirken Lugano yere yığılıyor. Kesin sakatlığı daha uzayacak oynatıldığı için. Bir de değişiklik hakkı maçın başında kullanılıyor.

LILLE baskı kuruyor. F.Bahçe savunması ayağa pas yerine uzun topu tercih ediyor. Bu yüzden Lille daha rahat topla buluşuyor. 28"de Obraniak"ın sağdan ortasına 1.91"lik stoper Rami (İstanbul"da bir semt adı değil) kafayı vuruyor. Özer çizgide karşılıyor.

35"TE orta sahada Mavuba"dan topu çalıyor Alex. Karşısında bir savunmacı var. Soldan gelen Güiza"ya uzatıyor. İspanyol şut atmak yerine Alex"e attırmak istiyor ama pası şiddetli. 45"te Güiza sağdan vuruyor ama Landreau başarılı.

52"DE Balmont"un uzun pası gelişigüzel. Ne var ki Deniz"in kafasından seken top Frau"nun önüne düşüyor. Fransız futbolcu plaseyi bırakıyor: 2-1. Hemen ardından sağdan hazard geliyor. Şutunda Volkan başarılı.

4 MAÇTIR "TIK" YOK

SONRASINDA iki takımın top kayıplarıyla geçen dakikalar. Garcia, Cabaye ve Gervinho"yu oyuna alıyor. Cabaye 78"de Emre"ye tekme atıp sarı kartı görüyor. İstanbul"a gelemeyeceğinin belgesi bu kart. 80"de Alex nefis pas atıyor Güiza"ya. Kaleciyle karşı karşıya ama vuruşunda Landreau başarılı.

F.BAHÇE için bardağın boş ve dolu tarafları var. Atılan gol umut kapısı. Güiza yakaladığını atabilse daha da büyük bir avantaj olacak. Ama Kadıköy"de galibiyet gerek. Peş peşe 4. maçtan galibiyet alamadan ayrıldı F.Bahçe. Bu ciddi bir sorun.

4 şut atan Fener"den 144 İSABETSİZ PAS

F.BAHÇE dünkü maçta çok ilginç istatistiklere imza attı. Kanarya, 90 dakika sonunda topa %56 sahip olurken 2-1 yenilmekten kurtulamadı. Rakibin temposunu düşürmek için kötü zemine inat sürekli pas deneyen sarı-lacivertliler, 381 isabetli, 144 isabetsiz olmak üzere toplam 525 pas yaptı.. Kanarya özellikle pas hataları ile dikkat çekerken hücumda 11 isabetli top kullanabildi..

MAÇTA 4 gol pozisyonuna giren F.Bahçe, 4 şut çekerken 3"ünde kaleyi buldu.. Lille"in 17 şutuna karşılık

2 golü vardı.. Bir diğer istatistik ise orta rakamlarıydı. F.Bahçe 15 ortada 2 isabet sağlayabildi, Lille ise 20"de 5..

"KALDIRIN KAFANIZI"

F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonu soyunma odasına girdiğinde futbolcuların başlarını önde görünce gürledi: “Elinizden geleni yaptınız. Kimseyi üzgün görmeyeceğim. Kaldırın kafanızı. Bu maçın ilk devresiydi. Turu geçen biz olacağız.”

Vatan