Aydın Vergi Dairesi Başkanı Mesut Yılmaz, 6111 Sayılı Kanun ile getirilen birikmiş vergi borçlarının yeniden yapılandırılması imkanından yararlanılması için son başvuru tarihinin 2 Mayıs olduğu uyarısında bulundu.
Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 6111 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ile İlgili Kanun'un 25 Şubat'ta yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, bu kanun ile mükelleflere kaçırılmaması gereken pek çok imkan sağladığını ifade etti.
Bunlardan en önemlisinin borçlu mükelleflere, birikmiş eski borçların yeniden yapılandırılmasına imkan veren düzenleme olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
''Buna göre, ilgili vergi dairelerine yazılı olarak başvuran mükelleflerin 31 Aralık 2010 tarihi öncesi borçları yeniden yapılandırılacaktır. İstenilmesi halinde yapılandırılmış borçlar, 36 ayda 18 taksitte ödenebilecektir. Yapılandırmaya müracaat edilmesi ve taksitlerin düzenli ödenmesi halinde herhangi bir haciz işlemi ile karşılaşılmayacaktır. Böylece iş ve işlemler vergi borcu problemi olmadan yürütülebilecektir. Mükellefler, yapılandırma kanunundan yararlanmaları halinde borçlarından dolayı ihalelerde sorun yaşamayacaktır. Ayrıca, yapılandırma sırasında herhangi bir teminat istenilmeyecektir. Ancak, bu durumdaki mükelleflerin cari dönem vergi borçlarını zamanında ödemeleri gerekmektedir.''
Yılmaz, yapılandırmadan yararlanmak için son başvuru tarihinin 2 Mayıs olduğuna dikkati çekerek, borçlu mükelleflerin bu imkandan yararlanmaları çağrısı yaptı.