Söke Belediye Başkan Yardımcısı Enver Helvacı, 6111 Sayılı Yasa kapsamında Söke Belediyesi'ne 256 vatandaş borç yapılandırması için başvuruda bulunduğunu söyledi.
Enver Helvacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşın Söke Belediyesi'ne olan borçlarının yapılandırma çalışmalarına 21 Mart Pazartesi günü başladıklarını belirterek, ''1 haftalık süre içinde Belediyemize müracaat eden 256 kişinin borcunu yapılandırdık. Bu da yaklaşık 400 bin TL tutarındadır'' dedi.
Sürenin 2 Mayıs 2011 tarihinde sona ereceğini hatırlatan Helvacı, Kanunun vatandaşın yararına olduğunu ifade ederek, borçlarını yapılandıran vatandaşların avantajlı olduklarını bildirdi.
Vatandaşların belediyeye olan borçlarını yapılandırmak için yapmaları gerekenlerle ilgili de bilgi veren Enver Helvacı, şunları kaydetti:
''Belediye'nin herhangi bir birimine başvuran vatandaşımızın sicil numarası girilerek belediyeye ait tüm borçlarını görüyoruz. Vatandaş borcunun tamamını öderse borç kapanıyor. Taksitlendirme isterse 6, 9, 12 veya 18 ay taksit seçeneklerinden birini seçiyor. Sözleşme yapılarak, taksitlerini geciktirmeden ödenmesi isteniyor. Borçlu vatandaşlarımızı yapılandırma için belediyeye bekliyoruz.''