MANİSA'nın Saruhanlı İlçesi'nde, üzerine çaydanlıktaki kaynar su dökülen 1.5 yaşındaki Umut Bozkurt, bir biri ardına dolaştırıldığı kentteki 4 hastanede yanık ünitesi bulunmaması nedeniyle son olarak İzmir'e sevk edildi. Talihsiz Umut'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Saruhanlı'nın Büyükbelen Beldesi'nde, evlerindeki çaydanlıkta bulunan kaynar su üzerine dökülen Bozkurt Ailesi'nin 1.5 yaşındaki oğulları Umut, 112 Acil Servis ekipleri tarafından önce Saruhanlı Devlet Hastanesi'ne, burada yanık ünitesi bulunmaması nedeniyle de Manisa Devlet Hastanesi'ne, sonrasında aynı gerekçelerle Moris Şinasi Çocuk Hastanesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Vücudunda yüzde 27 oranında yanık oluştuğu belirlenen talihsiz Umut'un, CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nce de İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edilmesi kararlaştırıldı. Hastane hastane dolaştırılan Umut Bozkurt, ambulansla götürüldüğü İzmir'de tedaviye alındı. Küçük Umut'un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Anne Melike Bozkurt, Ege'nin nüfusu en kalabalık kentlerinden biri olan Manisa'da hastanelerde yanık ünitesi bulunmamasına tepki gösterdi.

İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ise Manisa'da ciddi ve geniş yanıklara müdahale edilebilecek yanık ünitesi bulunmadığını, bu yüzden Umut'un İzmir'e sevk edildiğini, ancak hastane hastane dolaştırılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Normal sevk zincirinin uygulandığını ve Umut'un ambulanstan dışarı çıkarılmadığını anlatan Tay, kente yapılacak 400 yataklı bölge hastanesinin faaliyete geçmesiyle bu tür ünitelerin eksikliğinin giderileceğini savundu.