Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (ESAM), '40. Yıl Milli Görüş Sempozyumu' düzenledi.

Akar Otel'deki sempozyumda konuşan kapatılan Refah Partisinin eski Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, Milli Görüş'ün 40 yılda yaptığı hizmetleri ve bundan sonra yapması gerekenleri anlattı.

AK Parti ve Saadet Partisinin artık farklı partiler olduğunun halka anlatılması gerektiğini ifade eden Erbakan, 'Altın başka, paslı teneke başka. Bunu halka anlatacağız' dedi.

Erbakan, Milli Görüş'ün farklı bir dünya görüşü olduğunu, 40 yılda birçok büyük hizmeti yaptığını, 'birbirinden farkları olmayan siyasi partilerin' ise 'milleti aldattığını' iddia etti.

Erbakan, konuşmasında AK Parti'yi de eleştirerek, 'Bunlardan hayır gelmez. Hiçbir şey yapamazlar. AKP'nin yöneticisi çocuklar bizim çocuklardı. Bunların ne yapıp ne yapamayacaklarını biz biliriz' diye konuştu.

AK Parti'nin, mayınlı araziler, Irak ve İsrail ile ilgili politikalarını eleştiren Erbakan, 'Bunların hesabını ne bu dünyada ne öbür dünyada verebilirler' dedi. Erbakan, 'Yanlış yoldasınız, aslınıza dönün' çağrısında bulundu.

Bu arada, sempozyumda, doğum günü 29 Ekim olduğu belirtilen Erbakan'a, üzerinde Arapça yazılar bulunan büyük bir pano hediye edildi. Hediyeye teşekkür eden Erbakan, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tüm yurtta düzenlenen törenlere atıfta bulunarak, 'Benim için bu kadar kutlamaya ne gerek vardı' diye espri yaptı.

'TÜRKİYE'DEKİ SİYASETİ FORMATLAMALIYIZ'

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da sempozyumda Milli Görüş'ün fikri temelleriyle ilgili konuştu.

Türkiye'de adında sol ve halk bulunan CHP'nin, Türkiye'deki işsizlik, neoliberal politikalar, sendikalaşma, hak ve emekle ilgili tek kelime söylemediğini, milliyetçi bir parti olan MHP'nin ekonominin milleştirilmesiyle ilgili, liberal partilerin de başörtüsü özgürlüğüyle ilgili çözüme yönelik tavırlar sergilemediğini öne süren Kurtulmuş, Saadet Partisi'nin böyle bir ortamda yapması gerekenin 'Türkiye'deki siyaseti formatlamak, safları berraklaştırmak' olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, Saadet Partisi olarak milli çözümlerden yana olduklarını, Türkiye üzerinden olmayan hiçbir çözümden yana olmadıklarını vurguladı.
Saadet Partisinin, anti-emperyalist ve Türkiye'de yaşayan herkesin partisi olduğunu belirten Kurtulmuş, herkesin huzur ve refahını sağlamaya dönük çaba gösterdiklerini bildirdi.

Sempozyuma, eski Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan'ın yanı sıra bazı akademisyen ve siyasetçiler de katıldı./yeni şafak