Konya'da tüp bebek tedavisi için gittiği özel hastanede serum tedavisinde iğnenin damar yerine kasa yapılması sonucu, sol kolu kangren olduğu iddia edilen Saime Kayan'ın (28) kolunun kesileceği bildirildi.

Kayan'nın hurdacılık yapan eşi Hüseyin Kayan (29), eşinin kolunun yanlış iğne sonucunda kangren olduğunu iddia ederek, sebep olan özel hastane hakkında gerekli yasal işlemleri başlattıklarını belirtti.

12 yıldır çocuklarının olmadığını ve son 4 aydır tüp bebek tedavisi gördüklerini anlatan Kayan, tedavi için gittikleri hastanede eşine serum tedavisi uyguladıklarını, daha sonra eve geldiklerinde eşinin kolunun şiştiğini ve tekrar hastaneye gittiklerini savundu.

Hastaneye gittiklerinde çeşitli müdahaleler yapıldıktan sonra tekrar eve geldiklerini anlatan Kayan, eşinin ağrılarının artması sonucu Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine başvurduklarını dile getirdi.

Kayan, şunları kaydetti.

''Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde eşim üç defa ameliyata alındı. Daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisine (GATA) sevk edildi. GATA'daki kontrollerde eşimin kolunun kesilmesi gerektiği söylendi. Doktorlar bir an önce müdahale edilmesi gerektiğini, kolun tüm vücuda da zarar verebileceğini belirtti. Ancak hukuki sürecin uzayacağını anlatan doktorlar kesme işleminin Konya'da yapılması gerektiğini söyledi.''

Kayan, eşini tekrar Meram Tıp Fakültesi Hastanesine getirdiklerini, Ortopedi ve Travmatoloji Servisi doktorları tarafından yapılan müdahalelerin ardından eşinin sol kolunun kesilmesine karar verildiğini anlattı.

Eşinin kolunun kesilmesine sebep olan özel hastanenin kendileriyle ilgilenmediğini iddia eden Kayan, ''Vali bey eşimi ziyaret etti. Bu duruma sebep olan hastaneyle ilgili müfettiş görevlendirildi. Eşimin kolu kangren oldu. Şimdi kesilecek. Bundan sonra bana Konya'yı verseler ben ne yapacağım'' dedi.

-KONYA İL SAĞLIK MÜDÜRÜ KÜÇÜKKENDİRCİ-

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, olayla ilgili inceleme başlattıklarını söyledi.

Hastanın şu ana kadar gittiği tüm hastanelerden tedavi süreciyle ilgili bilgilerin toplandığını belirten Küçükkendirci, toplanan bilgilerin bilirkişiye gönderildiğini, bilirkişi raporuna göre gerekli adli ve idari sürecin başlayacağını kaydetti.

-YANLIŞ İĞNE YAPILDIĞI İDDİA EDİLEN HASTANENİN YETKİLİLERİ-

Hastane yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hastanelerinde tüp bebek tedavisi gören Saime Kayan'a yumurta toplama işlemi için serum tedavisi yapıldığını belirtti.

Serum tedavisinde iğnenin damarın dışına enjekte edildiğinin tespit edildiğini, ancak hemen müdahale edilerek tedaviye diğer koldan devam edildiğini iddia eden yetkililer, daha sonra hastanın taburcu edildiğini söyledi.

Hastanın kolundaki şişlik üzerine tekrar kendilerine başvurduğunu bildiren yetkililer, gerekli tedavinin yapıldığını, hastanın kolunda anormal bir durum tespit etmediklerini ifade etti.

Hastada, lupus hastalığı (bağ dokusu) olduğunu ifade eden yetkililer, koldaki kangrenin bu hastalık nedeniyle ortaya çıkmış olabileceğini öne sürdü.