BATMAN"dan çalışmak için İstanbul"a gelen üç çocuk babası Hakim Adlığ, 28 Mart"ta, kalacak yer sorunu yaşayınca Tarlabaşı"nda metruk bir binada kalan hemşerisi Salih"e gitti. Hemşerisi, balıkçı teknesinde çalışan Adlığ"a 1"inci kattaki çekyatı yatak olarak gösterdi. Hakim Adlığ, çekyatta uykuya daldı ve savcıya verdiği ifadeye göre sabah saatlerinde tekme tokat uyandırıldı.

Camdan atın, "Atlamış" deriz

İddiaya göre 5-6 sivil polis, bir meslektaşlarının yüzüne şişe atarak yaralayan saldırganı yakalamak için binayı bastı. Sivil polisler, kelepçeleyip acımasızca dövükleri Adlığ"a, "Diyarbakırlı Hoca sen misin?" diye sordular ama cevabı beklemeden sopa, cop ve tekmelerle saldırdılar. Dövenler arasında yüzü yara bantlı olanı, "Bunu camdan atın. "Atlamış" deriz" diyerek, tabancanın namlusunu Adlığ"ın ağzına soktu. Adlığ"ın imdadına hemşerisi Salih yetişti ve "Bu sizin aradığınız kişi değil" dedi. Bunun üzerine Hakim Adlığ"ı bırakan polisler giderken sokakta toplananlara "Yanlış adammış, üzgünüz" dedi.

Görürsem teşhis ederim

Hastanede iki gün tedavi gören Hakim Adlığ, savcılığa giderek şikáyetçi oldu. Dayak yediği odadaki kan izlerini gösteren Adlığ, "Bunlar benim kanım. Beni darp ve ölümle tehdit eden polislerden şikáyetçiyim. Yüzleştirme yapılırsa saldırganları teşhis ederim. Kelepçeyi takıp beni komalık ettiler" dedi. Soruşturma başlatan savcı, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi"nden tedaviye ilişkin tüm belgeleri istedi.

HÜRRİYET