Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte artan orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen Nazilli Ülkü Ocakları üyesi gençler, bir toplantı düzenledi. Toplantıda MHP İlçe Başkanı Rafet Şentürk ve MHP İl Genel Meclis üyesi Celal Çelen"de Ülkücü gençleri yalnız bırakmadı.
Toplantıda konuşan Nazilli Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Şükrü Irgat, Ülkü Ocakları Genel Merkezi"nin ormanların korunması noktasında kendilerine teşviklerde bulunduğunu söyledi. Bu nedenle Ülkü Ocakları bünyesinde vatani bir görev olan orman yangınlarıyla mücadele kapsamında söndürme, kurtarma ve yardımla ekiplerinin oluşturulacağını belirten ırgat, “Orman bir memleketin tapusu, milletin güvencesi bütün insanlığın yuvasıdır. Ormansız bir memleketin tapusu, milletin güvencesi ve bütün insanlığın yuvasıdır. Ormansız bir yut çorak toprağa benzer. Özellikle yaz aylarında bölgemizde çıkabilecek Orman yangınlarına müdahale ve yardım maksatlı Nazilli Ülkü Ocağı olarak 100 kişilik bir ekip kurmuş bulunmaktayız. Bu ekipler sadece millet ve vatan aşkıyla kurulan gönüllü bir ekiptir” dedi.
MHP İl Genel Meclis üyesi Celal Çelen de, Ülküvü gençlerle birlikte herkesinde bu faaliyetlere destek vermesi gerektiğine işaret ederek, “Genelde yaşanan sorunların başında arabayla otoyol veya otobanda giderken yanan sigara izmaritini camdan atmak suretiyle yaz aylarında otların kuruması ve yanan sigara izmaritinin rüzgarla otları tutuşturmasından olan orman yangınları çok tehlikeli olmaktadır. Sizleri Öncelikle sigara içmemeye, içenlere de arabada sigara küllüklerinde sigaralarını söndürmelerini isteyerek bu kampanyaya destek olamaya davet ediyorum” diye konuştu.