Açılışa Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Orman İşletme Muğla Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Kuyucak Kaymakamı Nuri Özder, Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erdem, Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Yazıkent Belediye Başkanı Adem İlkutlu, İlçe Jandarma Komutanı A. İhsan Kurtulan, Bozdoğan İlçe Emniyet Amiri Kamber Ruhi Yıldırım, Nazilli Orman İşletme Müdürü Necat Demirsu ile çok sayıda kurum müdürü katıldı.
Törende konuşan Orman İşletme Muğla Bölge Müdürü İbrahim Aydın “Kaymakamımız Bülent Tekbıyıkoğlu"nun duyarlı davranışı ile Bozdoğan bölgemize kazandırılan bu 5. gölet sayesinde orman yangınlarına karşı daha etkili bir mücadelede bir adım öne geçtik. Ormanla mücadelede bakanlığımız kendini çok iyi bir şekilde yeniledi. Modern teknolojiyi kullanan müdürlüğümüz yerden mücadele ile birlikte çok daha fazla etkili olan havadan mücadelede büyük ilerleme kaydettik. Erken ve etkin mücadele için hava araçları ve bu araçların suya en kısa sürede ulaşması çok önemlidir. Yakın havza sayesinde yer ekiplerimiz daha etkin bir mücadele yapabiliyor. Etkin ve hızlı mücadele konusunda artık eskiden olduğu gibi değil topyekûn mücadele başladı. Halkımız orman yangınlarına karşı daha duyarlı hale geldi. Kaymakamımızın gösterdiği bu örnek davranış ile biz bir adım daha ileri gittik. Orman Bölge Müdürlüğü olarak bize kazandırdığı gölete kaymakamımızın ismini vermek istedik. Ancak sayın kaymakamımız bu isteğimizi kabul etmedi. Kendi isteği doğrultusunda “Kaymakam Tepesi Göleti” ismini verdik. Kendisine ve emeği geçen tüm Bozdoğanlılara çok teşekkür ediyorum” dedi.
Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da, insanoğlunun doğayı en fazla tahrip eden varlık olduğunu ifade ederek, “İnsanoğlu yeryüzünde gözükmeye başladığı andan itibaren doğayla mücadele etmeye başlamıştır. İnsanoğlunun doğayla mücadelesi sonucunda kaybeden daima doğa olmuştur. Doğayı yok eden insanımız bilmeden kendi yaşamını da yok etmeye başlamıştır. Biz bunun önüne geçmek zorundayız. Herkes kendi bölgesinde doğayı korumaya karar verirse tüm dünyada doğa korunmaya başlar. Doğanın en büyük düşmanı insan olmakla birlikte en yakın dostu da yine insandır. İkincisi de yangınlardır. Biz bunun önüne geçmeye çalışmak için doğayı korumak için mücadele edeceğiz. Bu amaçla bölgemizin akciğerleri olan ormanlarımızı koruma amaçlı mücadele eden Orman Bölge Müdürlüğümüze destek vermek için gölet yapılması isteğinde bulunduk. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte göletimiz tamamlandı ve masraflarını tamamen Bozdoğan Kaymakamlığı bütçesinden karşılandı. Bin 200 metreküp su alan göletimiz 5 metre derinlikte olup tam 480 helikopterlik su içermektedir. Konik yapılı suni göletimiz sayesinde bölgede meydana gelebilecek orman yangınlarına karşı kısa sürede müdahalede bulunma şansı elde ederek yangınla mücadelede büyük bir avantaj kazandık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından yangın havuzunun açılışı Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Bölge Müdürü Aydın tarafından yapıldı. Açılışın ardından Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı bir yangın söndürme helikopteri göletten su alarak küçük bir gösteri sergiledi.