Aydın Orman İşletme Müdürü Hasan Kalmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önceki yangında, Meryemana Evi ile Efes Antik Kenti'nin tehlike atlattığını hatırlattı. 
     Yangının büyük çaba harcanarak söndürüldüğünü ancak ortaya çok kötü bir tablo çıktığını belirten Kalmaz, 500 hektar alanda tek bir yeşil dokunun kalmadığını ve bölgenin kötü bir görünüm kazandığını vurguladı. 
     Bölgenin yeniden eski güzel görüntüsünü kazanması için o günden bu yana yürütülen çalışmalarda önemli bir noktaya gelindiğine dikkati çeken Kalmaz, şöyle konuştu: 
     ''2006 yılında meydana gelen büyük orman yangınından sonra 167 hektarı tabii, 333 hektarı suni tensil olmak üzere toplam 500 hektarlık sahanın tamamı ağaçlandırıldı. Bölge yeniden eski günlerine dönüyor. Yangın çıkmasaydı, burası yeşilliklere bürünecek, Kuşadası deniziyle bütünleşecekti. İnşallah bir daha böyle yangınlarla karşılaşmayız.'' 
     Kalmaz, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü olarak ağaçlandırma çalışmalarına büyük önem verdiklerine de değinerek, bu kapsamda 2010 yılında 3 bin 140, bu yılın temmuz ayına kadar 776 hektar alanda rehabilitasyon çalışması, ayrıca geçen sene 269 hektar alanda ağaçlandırma yaptıklarını bildirdi.