Didim Belediyesi İtfaiye Amiri Adem Cengiz, yangınlara karşı her an hazır olduklarını dile getirerek, “Bu yangınlar ya bir sigaradan ya da etrafta bırakılan cam parçalarından oluyor. Biz müdahale edene kadar rüzgârın da etkisiyle geniş alanlara yayılabiliyor. Anında müdahale etsek de, o güzelim ağaçların yanması hepimizin yüreğini burkuyor” dedi.
Yangına karşı yapılan mücadelenin önemine vurgulayan Cengiz, “Bir haftadan bu yana yangın araçlarının daha kolay girebilmesi için ormanlıklarda yol açma çalışması yapıyoruz. Yapılan bu çalışmalar sayesinde yangının merkezine ulaşmak daha kolay olacak. Halkımızın bu konuda daha duyarlı olmaları gerekir. İçilen sigaraların söndürülmeden atılmaması gibi, piknik alanlarında yakılan ateşlerin söndürülmesi gibi. Gün içinde ilçemizde farklı yerlerde çıkan yangınlara zamanında müdahale etmeye çalışıyoruz ama halkımızdan da duyarlılık bekliyoruz” diye konuştu.
Cengiz, vatandaşlara da uyarılarda bulunarak her hangi bir yangın durumunda 110 Yangın ihbar hattını aramalarını istedi.