Halk arasında tırtıl olarak adlandırılan, çamkese böcekleri ildeki ormanlık alanları adeta istila etti. Aydın-İzmir karayolu üzerinde Çamlık yakınlarındaki yemyeşil kızılçam ormanları tırtıl istilası nedeniyle adeta siyaha büründü.
Son yıllarda alınan ciddi önlemler ve etkin mücadele sonucu orman yangınlarında yanan alan miktarı minimum seviyeye düşürülürken, bu yıl yangın sezonu öncesi ormanlık alanlar dumansız bir yangınla adeta karardı. Özellikle önemli turizm yerlerine de ulaşımı sağlayan Aydın-Kuşadası ve Selçuk Efes-Meryem Ana"ya yolu üzerindeki kızılçamların kuruma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirtildi. 657. sayılı yasaya tabi oldukları gerekçesi ile Aydın Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri konuyla ilgili bilgi vermezken, bu olumsuzluğa neden olan camkese böceğine karşı mücadele verilip verilmediği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.
Binlerce ağaçtaki kesenin içinde barınan böceklerin, suyunu emdikleri kızılçamları kurutmaya başladığı öğrenildi. Müdahale edilmemesi halinde ormanların kuruyacağını belirten bazı vatandaşlar çeşitli bölgelerde Orman Bakanlığı tarafından üretilen ve “Terminatör” adı verilen böceklerle çamkese böceğine karşı mücadele verildiğini belirttiler. -iha