Meksika'nın kuzeyindeki Hermosillo kentinde, bir kreşte çıkan yangında ilk bilgilere göre 29 çocuk hayatını kaybetti.

Sonora Eyalet Savcılığı Sözcüsü Jose Larrinaga, yerel televizyon kanallarına verdiği demeçte, yangın yerinde 29 çocuğun öldüğünü, çok sayıda yaralının da hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

Yangının tam olarak nerede ve nasıl çıktığının araştırıldığını belirten Larrinaga, bir lastik deposunda başlayan yangının kreşe sıçradığının sanıldığını aktardı. Larrinaga, yangının 2 saat içinde kontrol altına alındığını, ancak çocukların çoğunun havasızlıktan yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Kızılhaç arama kurtarma ekibi koordinatörü Guadalupe Ayala da, yangın çıktığı esnada kreşte yaklaşık 100 çocuk bulunduğunu açıkladı, ancak can kaybı konusunda bilgi vermedi. Ayala, çocukların 6 aylık ila 5 yaş arasında olduğunu söyledi.

Yerel Reforma gazetesi, trajik olayı aktarırken öğretmenlerin dumanlar arasında çığlıkLAR attığını, civarda oturanların da çocukları kurtarmak için kreşe koştuğunu duyurdu.

Bu arada Meksika Devlet Başkanı Felipe Calderon, Adalet Bakanlığına olayın soruşturulması talimatını verdi. Calderon, ayrıca yangında yaralananların tedavisi için Hermosillo'ya 15 doktorun gönderildiğini belirtti.