Konya'da LPG tankının patlaması sonucu vücudunun yüzde 70'i yanan Mustafa Karlıdağ, mucize eseri yaşama tutundu ancak nakil yapılacak derisi kalmadı. Ama onun milyonda bir de olsa görülen şansı, ilk andan beri kendisini yalnız bırakmayan ikiziydi. Doktorlar, dokularının uyma şansı yüzde 99 olan ikizi Yaşar Karlıdağ'ın bacaklarından aldıkları derileri, kardeşine nakletti. Çeltik ilçesinde bir akaryakıt istasyonunda çalışan evli ve 2 çocuk babası 40 yaşındaki Mustafa Karlıdağ 40 ay önce, LPG tankerinin patlaması sonucu ağır yaralandı. Solunum organları ve vücudunun büyük bir bölümü yanan Mustafa Karlıdağ, Başkent Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yanık Ünitesi'nde tedavi altına alınan ve vücudunun yüzde 70'inde yanıklar bulunan Karlıdağ için doktorlar "Böylesine ağır yanıklarla yaşaması mucize" dese de o, yoğun bakımdaki 1 haftalık tedavinin ardından yaşam savaşını kazandı. Ancak derilerinin tamamına yakını yandığı için, yama yapılacak derisi kalmamıştı. Doktorlar ne yapacaklarını düşünürken, ilk günden itibaren Mustafa Karlıdağ'ın yanından ayrılmayan ve ona çok benzeyen refakatçisinin, tek yumurta ikizi Yaşar Karlıdağ olduğunu öğrendi. Bu bir hasta için milyonda bir görülecek bir şanstı. Çünkü tek yumurta ikizlerinin dokularının tutma oranı yüzde 99'du.

YAŞAMASI BİLE MUCİZEYDİ
Testte ikizlerin dokularının yüzde 100 tuttuğu belirlendi. Geçtiğimiz hafta yaklaşık 2.5 saat süren ameliyatın sonunda Yaşar Karlıdağ'ın bacaklarından alınan deriler, ikizinin yanan yerlerine nakledildi. Yanık Ünitesi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Emin Türk, "Hastamızın solunum organları dahil vücudunun yüzde 70'inde 3'üncü dereceden yanıklar bulunuyordu. Böylesine ağır bir yanık olayında hastanın yaşaması bile büyük bir mucizeydi. Ne yapacağımızı düşünürken, tek yumurta ikizi olduğunu öğrendik. Bu hastamız için milyonda bir görülecek bir şanstı. Hatta Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Şu an için hastamızın durumu oldukça iyi hatta konuşabiliyor. İkiz kardeşin derileri de 2-3 hafta içinde kendisini yenileyecek" dedi.

"O BENİM HER ŞEYİM"
İikizine şifa kaynağı olan Yaşar Karlıdağ ise "Biz bebekliğimizden beri her şeyimizi paylaştık. O akaryakıt istasyonunda da 5 ay öncesine kadar birlikte çalışıyorduk. Sonra ben ayrıldım. Kazanın olduğu günden beri hastanedeyim. Gözüme uyku girmiyor. Aynı durumda ben olsam o da bana her şeyini vermeye razı olurdu. Canımı istesinler onun için veririm. Zaten onun şu an çektiği acıyı ben de ruhumda hissediyorum. Sadece bacaklarımdan deri değil hepsini alabileceklerini söylemiştim. Şu an aynı odada onunla yatmak bile beni mutlu ediyor"' dedi. Mustafa Karlıdağ ise "Çok mutluyum. O benim her şeyim" dedi.