Edinilen bilgiye göre olay, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yunusoğlu beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, beldeye bağlı Irmakbaşı köyünde oturan 15 yaşındaki E.D. ile 16 yaşındaki M.Ö., köy meydanında motosiklet sürerken birbirlerine yan baktıkları için tartıştı.

Çıkan kavgayı köylüler ayırdı. Her iki gençte evlerine gidip durumu büyüklerine anlattı. Bunun üzerine her iki gencin yakınları arasında yeniden kavga çıktı. M.Ö.'nün üvey ağabeyi Ramazan K. (18), Dolaşkan’ın bir çiftlikte çiftçibaşılığı yapan babası Osman’a (45) av tüfeğini doğrulttu. Dolaşkan, Ramazan K.'ye "Sen ne yapıyorsun" diyerek tüfeğin namlusunu tuttu. Bu arada Ramazan K. tüfeği ateşledi. Dolaşkan kasığından yaralanarak Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Dolaşkan’ın cenazesi ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Katil zanlısı Ramazan K. ise gözaltına alındı. Dolaşkan’ın cenazesi yakınlarınca otopsi sonrası alınıp köyde toprağa verildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.