Turhal ilçesindeki Mercimek Tepe'de gelinlik ve damatlıkla yamaç paraşütü yapan çiftin nikahı, indikleri tarlada kıyıldı.

Turhal Kaymakamlığı ve Turhal Sportif Havacılık Kulübü'nün, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yürüttüğü ''Tokat Mercimek Tepe Yamaç Paraşütü Altyapı Geliştirme Projesi'' kapsamında, Mercimek Tepe'de yapılan tesisin açılışı gerçekleştirildi. Katılımcılar, Mercimek Tepe'de yamaç paraşütü yaptı.

Evlilik kararı alan Naciye Özmen (24) ve Mustafa Ölçer (24) yamaç paraşütü yaptıktan sonra nikah kıydırmayı planladı. Damatlık ve gelinlikle tepeye gelen Özmen ve Ölçer, uçuş hazırlığı yaptı. Çift, rüzgarın fazla olması nedeniyle gecikmeli olarak ayrı ayrı uçuş yapmak zorunda kaldı.

Yamaç paraşütü eğitmenleri eşliğinde bin 203 metre yükseklikten Tokat-Turhal karayolunda bir tarlaya iniş yapan çiftin nikahı, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen tarafından kıyıldı.

Çiftin nikah şahitliğini Turhal Kaymakamı Mehmet Ünlü ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin yaptı. Belediye Başkanı Gözen, evlilik cüzdanını gelin Naciye Özmen'e verdi.

Mustafa Ölçer, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 8 yıl önce tanıştıklarını ve geçen sene evlenme kararı aldıklarını belirterek, ''Yamaç paraşütüyle uçtuktan sonra nikah kıymaya dün karar verdik. Naciye benden böyle bir şey istedi, ben de kabul ettim. Çok zor olacağını düşünüyordum ama olmadı. Çok eğlenceliydi. Herkese tavsiye ederim'' dedi.

Naciye Özmen de tesisin açılışının düğün tarihlerine denk gelmesi dolayısıyla böyle bir plan yaptıklarını söyledi.

Bu arada, tesisin açılışında, proje kapsamında verilen ''2. Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursunu'' başarıyla bitiren kursiyerlere sertifikaları verildi. Projeye destek veren kurumların yetkililerine de plaket takdim edildi. Programa, Türk Hava Kurumu Havacılık ve Eğitim Daire Başkanı Vedat Seyman ile bazı yetkililer de katıldı.

Proje etkinlikleri kapsamında ''Mercimek Tepe Kupası ve Yamaç Paraşütü Yarışması'' düzenlenecek.