CHP'li Muzaffer Eryılmaz'ın rüşvet yiyen belediye meclis üyelerini kastederek, "Yamyamlara para ayarlamaktan iş yapamaz hale geldik" sözleriyle gündeme gelen Çankaya Belediyesi'nde trilyonluk yolsuzluk ortaya çıktı. CHP'li Çankaya Belediyesi'nde maaşların ödenmesi karşılığında bir banka ile yapılan anlaşmadan elde edilen 1.6 milyon TL promosyonun çalışanlar tarafından iç edildiği iddiaları üzerine polis operasyon yaptı.
BAŞKANVEKİLİ ŞÜPHELİ

Belediyenin çalışanlarının maaşlarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı incelemenin ardından suç duyurusunda bulunmaları üzerine, Ankara Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan soruşturma başlattı. Polis ekipleri, dün sabaha karşı Çankaya Belediyesinde görev yapan, çalışanların maaşlarının yatırıldığı Vakıfbank görevlilerinin de aralarında bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar arasında Vakıfbank Finans Market Şube Müdürü İrfan A. dönemin Belediye Başkan Yardımcısı İsa V, Nuri T. ve Bediye S. de bulunuyor. 1.6 milyon TL'nin 300 bin lirasını banka müdürünün aldığı göre kalan 1.3 milyon TL'yi ise diğer şüphelilerin aralarında paylaştığı ileri sürüldü. Söz konusu parayla ilgili hizmet ve mal karşılığı olmayan bazı faturaların kesildiği de tespit edilerek, söz konusu faturaları kesen firma yetkililerinden de gözaltına alınanların bulunduğu kaydedildi./yeni şafak