Aydın İl Genel Meclisi"nin 2008 Mayıs ayı 2"inci oturumu İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser başkanlığında yapıldı. Aydın İl Özel Meclis Salonu"nda yapılan toplantıda, TFF 3. Futbol Ligi"nde düşme-kalma mücadelesi veren Aydınspor"a manevi destek olunması kararlaştırıldı.
İl Genel Meclisi toplantısında gündem dışı olarak söz alan bir meclis üyesi; TFF 3.Futbol Ligi"nde zor günler geçiren Aydınspor"un Balıkesirspor ile oynayacağı ligde kalma maçı öncesinde, takımın bu karşılaşmadan galip ayrılıp kümede kalması halinde galibiyet primi verilmesini teklif etti.
Meclis üyesinin sözlü teklifi yerinde bulduğunu söyleyen Aydın İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, ancak kanunen profesyonel spor klüplerine İl Özel İdaresi kaynaklarından maddi yardım yapmalarının yasak olduğuna işaret etti.Aydınspor"un zor günler geçirdiğini ve bu konunun geçtiğimiz günlerde Vali Mustafa Malay"ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda ele alındığını hatırlatan Eser, “Sağ olsunlar iş adamlarımızın desteği ile takımın içerisinde bulunduğu maddi sıkıntılar aşıldı. Paralarını alamadıkları için antrenmanlara çıkmayan futbolcular, yeniden antrenmanlara başladı. Ligde kalıp kalmayacağımızı belirleyecek olan Balıkesirspor maçı öncesi iyi bir galibiyet primi belirlendi. Bu aşamadan sonra Aydınspor"un maddi destekten çok manevi desteğe ihtiyacı var. Tüm Aydınlılar olarak takımızı bu dönüm noktası olan maçta yalnız bırakmamalıyız. İl Genel Meclisi olarak maddi destek veremiyoruz ama, yarın tüm arkadaşlarımızla birlikte tribünde olarak Aydınspr"ın yanında olabiliriz” dedi.
Toplam sekiz gündem maddesinin ele alındığı toplantının 5"inci maddesinde; İl Genel Meclisi üyeleri Aydın İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yapılanmaya gidilmesi konusunu görüştü. Konuyla ilgili olarak meclis üyelerine açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Eser; Aydın İl Özel İdaresi"nin icralık konular ve alacakların tahsil edilmesi konularında zaman kaybı yaşadığını, bunlar gibi hukuki olayların takibinde sıkıntılar oluştuğunu kaydetti. Ayrıca ödeme yapacak vatandaşların bankalarda uzu süre kuyruk beklemek zorunda kaldığını savunan Eser, Aydın İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde vezne, icra ve tahsilat servislerinin oluşturulmasına ihtiyaç duyulduğunu açıkladı. Bununla birlikte bir veznedar ve bir de tahsildar personeli ihtiyacının ortaya çıktığının altını çizen Eser, bu kadroların kapatılan belediyelerden gelecek olan personellerle oluşturulabileceğini beyan etti.
Konu hakkındaki görüşlerin açıklanmasının ardından yapılan oylamada Aydın İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde vezne, icra ve tahsilat servislerinin kurulması ile birer adet veznedar ve tahsildar kadrolarının oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi.