Ergenekon'da ilginç diyaloglar yaşandı. Yalçın Küçük kitap sinyali verdi...

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Prof. Yalçın Küçük, kimlik tespiti sırasında kalpak takmak istedi. Türk geleneklerine uygun olduğunu, TBMM"nin bile takılmasında sakınca görmediğini ve bir şapka olmadığını ifade ettiği kalpağı giymek isteyen Küçük, Mahkeme Başkanı Köksal Şengün"den “İzniniz olursa giyerek, size olan saygımı da ifade ederek konuşmak istiyorum. İzin verirseniz takacağım, olmazsa takmayacağım” dedi.

Şengün"ün “Giymezseniz daha uygun olur” demesi üzerine Küçük, kalpağını giymeden soruları yanıtlamaya başladı.

Küçük, mesleğinin ne olduğunun sorulması üzerine elindeki 1959 tarihli Yeni Sabah Gazetesini de göstererek şöyle konuştu: “İşte bu gazetede birinci sayfada yer alıyorum. 50 yıldır mahkemelerde huzura çıkarım. Birinci mesleğim savunma yapmaktır, yargılanmaktır. Zaman zaman bunları kitap haline getiririm. Onun dışında hapse girerim. Onun dışında zaman zaman üniversitede ders veririm.”

Yalçın Küçük, kazancıyla ilgili soruya ise “Mevcut iktidar baskı yaptığı için az kazanıyorum. Bu mahkemeyi de kitap yazacağım için çok kazanacağım” dedi.

Ersöz hastaneden savunma yaptı: Hastayım tahliye edin

İÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü"nde tedavisi devam eden emekli Tuğgeneral Levent Ersöz"ün 12 sayfalık savunmasını Ersöz"ün avukatı Ali Rıza Dizdar basın mensuplarına dağıttı. Ersöz savunmasına “Adaletten kaçmak gibi bir düşüncem olmamıştır ve yoktur” diyerek başlıyor ve sağlık durumu hakkında detaylı bilgi veriyor. Ersöz dilekçesinde tahliyesini istedi.

Yurtdışına operasyon nedeniyle çıkmadığını söyleyen Ersöz dilekçesinde şunları söyledi: Cumhuriyetçi Çalışma Grubu "Ayışığı", "Yakamoz" ve "Eldiven" gibi oluşum ve planlarda yer alamadım. Hiçbir devlet büyüğü ve siyasetçiyi teknik takip altına almadım. Eski komutanım Şener Eruygur"la Kurmay Albay Mustafa Koç"la telefonda görüştüğüm iddia ediliyor. Dava dosyasında bu görüşmelerin çözümleri yok, kendileriyle sadece sosyal amaçlı görüşmelerim oldu.

Perinçek"in kardeş acısı

İŞÇİ Partisi Merkez Karar Kurulu eski Üyesi, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek"in kardeşi gazeteci yazar Işık Soner, geçirdiği rahatsızlık sonucu uzun zamandır tedavi gördüğü Alman Hastanesi"nde hayatını kaybetti. Kadınlar Dünyası Dergisi Yayın Yönetmeni, Kaynak Yayınları Yayın Kurulu üyesi de olan Soner"in cenazesi, bugün İşçi Partisi İl Merkezi önünde düzenlenecek törenin ardından, ikindi namazında Teşvikiye Camii"nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı"nda toprağa verilecek.

Tolon, Özkan, Saçan ve Balbay"ın mahkeme sohbeti

İDDİANAMENİN okunması sırasında Tuncay Özkan, Adil Serdar Saçan, Mustafa Balbay ve Hurşit Tolon aralarında sık sık konuştu. Duruşma salonundaki güvenlik görevlileri Tuncay Özkan"a kısık sesle konuşması konusunda sık sık uyarılarda bulundular. Bu konuşmalara karşın İbrahim Şahin"in hiç kimseyle konuşmaması dikkat çekti. Bu arada Şahin"in kimlik tespiti cezaevinden getirtilen işitme cihazı sonrası tamamlanabildi. / vatan