Fransız basını, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, Cannes'da düzenlenen G-20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı ikili görüşmede, İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu'yu "yalancılıkla" suçladığını yazdı. Basında yer alan iddialara göre Obama ise, "Sen ondan bıktın ama ben onunla her gün konuşmak zorundayım" diye yanıt verdi.

Sarkozy, Obama'ya Netanyahu için "O yalancı, ona tahammül edemiyorum." diye serzenişte bulununca, Obama buna karşılık olarak, "Sen bıktın ben ne yapayım, onunla her gün konuşmak zorundayım" ifadesini kullanmış. "Arrêt sur images" internet haber sitesinde yer alan iddia Fransız basınında geniş yer buldu. Haberde, Obama'nın, Fransa'nın Filistin'in UNESCO üyeliğine "evet" kararıyla ilgili olarak Sarkozy'nin kendisine daha önce haberdar etmemesi konusunda sitemde bulunduğu da iddia edildi.

PEDALA YAVAŞ BAS UYARISI

Fransız haber sitesi www.arretsurimages.net' in iddiasına göre ise, G20 zirvesindeki basın açıklamasının akabinde iki liderin bir kenara çekilerek yaptıkları görüşme esnasında mikrofon açık kaldı ve gizli konuşma kaydedilemese de gazeteciler tarafından duyulmuş oldu. Habere göre Sarkozy, Netanyahu için "Onu daha fazla görmeye dayanamıyorum" ifadesini de kullandı.

Obama ise Sarkozy'den Filistinlileri "BM üyeliğinde pedala yavaş basmaya" ikna etmesini de istedi. Yaşanan bu "sızıntının" teknik bir aksaklık sonucunda gerçekleştiğine değinilen haberde, böylesine sansasyonel bir olayın medyada yer almamasının nedeninin, organizasyonu yapanların başına büyük bir dert açmamak için alınan bir ortak karardan kaynaklanmış olabileceği ihtimaline vurgu yapıldı.

İsrail 'tehdit kulisi' oluşturdu

İsrail'in İran'a savurduğu tehditlere Rusya tepki verdi. Medvedev, İsrail'in yaptıklarının Ortadoğu'da silahlı bir çatışma ortamı yaşatabileceğini belirterek, İsrail'in bir "tehdit kulisi" oluşturmaya çalıştığını söyledi. "Askeri operasyon tehdidi büyük bir savaşa yol açabilir" diyen Medvedev, şimdi gerginliğin giderilmesinin ve görüşmelere başlanmasının önemli olduğunu ifade etti. Rusya'nın, İran'dan da sıkça nükleer programını barışçı şekilde kullanmak istediğini ispatlamasını istediğini hatırlatan Medvedev, İran'ın şu ana kadar bu yönde bir adım atmamış olmasının üzücü olduğunu kaydetti. yenişafak