Başbakan Erdoğan'ın bugün grup toplantısında yaptığı konuşma BDP'yi kızdırdı. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında Erdoğan'ın bugünkü açıklamalarını çok sert bir dille eleştirdi.
İşte o zehir zemberek sözler....

YALAN ATIYOR!

Sayın Başbakan başka bir ülkenin sorunundan mı konuşuyor yoksa kendi ülkesinin sorunlarından mı konuşuyor. Bir başbakan canlı yayında yalan atabiliyorsa o kişinin iradesi kalmamıştır. Bir başbakan yalan atabiliyorsa o başbakanın siyasi anlayışı bitmiş demektir.

KAPATMA TALİMATI VERDİ

Biz DTP ve BDP olarak barış için çok büyük çaba harcAyan bir partiyiz. Kendi beceriksizliğinin faturasını hiç sıkılmadan BDP'ye çıkartıyor. Erdoğan konuşmasıyla bugün BDP'nin kapatılması yönünde resmen talimat vermiştir. Başbakan sadece şikayet ediyor. 1 yıllık süreçte hangi adımı attınız da Kürt sorunuyla ilgili hangi adımı attınız da kim engel oldu.

FIRILDAK!

Sizin niyetiniz çözüm değil, sizin amacınız tasfiye etmektir. Gelinen noktada Başbakan anaların gözyaşı dinecek derken arkadan envai çeşitlikte fırıldaklar geliştiriyor. Aradan daha bir kaç ay geçmeden görüldü ki başbakanın çantasında bir tane çözüm önerisi yok. ABD, İngiltere ve Bağdat'la iş pişirecek içerde DTP'nin kapatılmasına göz yumacak bin 500 kadrosunu içeri aldıracak, kendi savcıları aracılığıyla belediye başkanlarını içerde tutacak 13 yaşındaki çocukları rehin tutacak.

BİZİM ÇOCUKLARIMIZ GEMİCİK DEĞİL, KELEPÇE SAHİBİ

Sayın Başbakan en açık ifadesiyle yalan atıyor. AKP, BDP'yi hedef tahtası göstererek sorumluluktan kaçmaya çalışıyor. Açık çağrımızdır; Akan kan dursun mu biz sizden daha fazla istiyoruz. Biliyoruz o anaların yüreği nasıl yanıyor biliyoruz çünkü bizim de analarımızın göz yaşları var. Bizim çocuklarımız gemicik sahibi değildir bizim çocuklarımız kelepçe sahibidir. Ne yaparsanız yapın hangi oyunu çevirirseniz çevirin o sandıkta eliniz boş dönecektir. sizin yaptığınız zulmün hesabı da orada sorulacaktır. Bunun hesabını halkımız sandıkta soracaktır.

'TOKİ'Yİ İSTEMİYORLAR'A YANIT

Sizin TOKİ yatırımı dediğiniz araziler hazine arazisidir. Sizin TOKİ'niz önce arazileri sizin milletvekillerine satıyor ardından şahsi alım gibi gösterip bu kişilerden geri alıyor. Biz bu vurgunu ortadan kaldırmak için engel oluyoruz.Yoksa buralara bir tek çivi çakanın hizmetinde oluruz. Oraya yatırım için gidenler Başbakan'ın ne kadar yalancı olduğunu göreceklerdir.
Bölgede şiddet varmış yatırım yapılamıyormuş. Yalanın daniskası...Bilinçli bir yoksullaştırma ve işsizleştirme politikasını Başbakan başka yerlere yüklemeye çalışıyor.

vatan