Çukobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Öztürk, yazılı açıklamasında, istifa eden Genel Müdür Fevzi Kılıç'ın yerine, kurumda daha önce genel müdürlük görevinde bulunan ve son olarak da yönetim kurulu danışmanlığı yapan Yakup Şahin'in getirildiğini bildirdi.

Öztürk, Kılıç'ın, ''özel işlerinin yoğunluğu sebebiyle ayrılmak istediğini'' bildirmesi üzerine yönetim kurulunun durumu değerlendirerek istifa talebini kabul ettiğini kaydetti.

Kurumsallaşma ve kooperatifçilik hizmetleri açısından büyük mesafe kat eden Çukobirlik'teki son görev değişikliğinin, siyasi ya da başka bir sebepten kaynaklanmadığının altını çizen Başkan Öztürk, şöyle devam etti:

''Kimse asılsız yakıştırmalarda bulunmasın. Kılıç'ın talebi doğrultusunda karşılıklı görüşme ve anlayış sonucu böyle bir değişikliğe gidildi. Yakup Şahin'i de, kurumu yakından tanıdığı, yeni kampanya döneminin yaklaşmış olması, daha önce aynı görevi yaptığı ve uyum içerisinde Çukobirlik'te çıtanın daha yukarılara taşınmasına katkı sağlayacağına inandığımız için yeniden genel müdür olarak atadık.''

Açıklamada ayrıca, Kılıç ve Şahin'in bilgi alışverişinde bulundukları, birimleri ziyaret ettikleri belirtildi.

Yakup Şahin, ilk defa 20 Eylül 1999 tarihinde Çukobirlik Genel Müdürlüğüne atanmış ve 22 Eylül 2004 tarihine kadar bu görevini sürdürmüş, daha sonra da yönetim kurulu danışmanlığına getirilmişti. Fevzi Kılıç ise 20 Ekim 2004 tarihinde atandığı Genel Müdürlük görevini bugüne kadar sürdürdü.