Mısır'da dizel yakıt stoklarının tükenmesi ülke genelinde krize sebep olurken, krizin birçok sektörün işleyişini olumsuz etkilemeye başladığı bildirildi

Mısır medyasında yer alan haberlere göre, 25 Ocak halk ayaklanmasından bu yana dizel yakıt ürünleri ithal etmeyen Mısır, mazot ve fuel oil stoklarını eritti.

Ülkede üç gün önce başlayan yakıt krizini çözmek için devreye giren hükümet, yurt dışından hızlı bir şekilde mazot ithal ettiklerini ve krizin yakın bir zamanda sona ereceğini açıkladı.

Mısır'da yayımlanan El Masri El Yovm gazetesinin haberine göre, birçok vilayette dolmuş sürücüleri ulaşım ücretlerine zam yaptı. Haberde, dolmuşçuların keyfi zamlarına tepki gösteren halkın, sürücüler ile kavga ettiği belirtildi.

Mısır'da yayın yapan özel On televizyonu ise dizel yakıt türlerinin artık kara borsada satıldığını, geçmişte 1 Mısır cüneyhine satılan mazotun litresinin kara borsadan 4 Mısır cüneyhine (1 Türk lirası) satın alınmaya başladığını duyurdu.

Ülkede, petrol istasyonları önünde oluşan araç kuyrukları yüzünden bazı yolların trafiğe kapandığı öğrenildi.

Resmi Nil televizyonu ise mazot ve fuel oil krizi yüzünden benzinlikler önünde oluşan uzun kuyruklara dikkati çekerek, krizin başta nakliye olmak üzere ulaşım, ekmek üretimi, tekstil ve tarım sektörlerini olumsuz etkilediğini kaydetti.

Fırınların ekmek üretecek yakıt bulamadığına işaret eden Nil televizyonu, nakliyenin durması ile ihracatın olumsuz etkilendiğini vurgulayarak, ülke içinden birçok malın limanlar ile havaalanlarına götürülemediğini savundu.

Mısır'ın resmi MENA ajansı ise hükümetin 150 bin ton mazot ithal ettiğini ve yakıtın üç günde ülke geneline dağıtımının tamamlanacağını bildirdi.

A.A.