Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı Ankara ve Trabzon yaptığı ziyaretlerle ilgili bilgiler aktardı. Başkan Sandalcı Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin liman bölgesi ve Saplıada ile ilgili proje çalışmalarını incelediğini söylerken, Belediyenin İller Bankasına olan borçlarıyla ilgili görüşmeler yaptığını söyledi.
Başkan Sandalcı ilk olarak Trabzon"a yaptığı ziyaretlerle ilgili bilgiler vererek “Ekim ayında davetlim olarak beldemize gelen KTÜ Mimarlık fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin, liman bölgesi ve Saplıada ile ilgili proje çalışmalarının sonucunu almak üzere, daha önce kararlaştırılmış olan tarihte, Trabzon"a giderek proje çalışmalarını değerlendirdik. Öğrencilere dönem ödevi çalışması olarak verilen proje çalışmalarını, beklediğimden daha üstün vasıflı projeler olarak gördüm. Öğrencilerin yapmış oldukları çalışmalara hocalarımla ve öğrencilerle son şekillerini birlikte verdik. Gerçekten Akbük"ün vizyonunu değiştirecek bir çalışma olmuş. Liman bölgesi ile ilgili yapılan çalışmalar, yasalar ve kanunlar elverdiği oranda uygulamaya konularak hayata geçirilmesi düşüncesindeyiz” dedi.
Belediyenin İller Bankasına olan borçlarıyla ilgili de olarak değerlendirmelerde bulunan Akbük Belediye Başkanı Mehmet Erçin Sandalcı “Ankara"ya, İller Bankası ile olan çalışmalarımız için gittim. Malumunuz 12 milyona yakın bir borcumuz var. Bu borç daha önceden gelen bir borç. Nüfusumuz da oldukça düşük olduğundan, iller bankasından gelen yardım nüfusumuz oranında. Yaklaşık 30–35 bin lira (Belediyemize gelen para) Maalesef bununla borcumuzun faizini bile ödeyemiyoruz. İller Bankası ile yaptığımız görüşmeler sonucu, yakında ilgili makamdan yetkililer beldemize gelerek incelemelerde bulunacaklar. Şimdiden sadece şunu söyleye bilirim, yakında çok güzel sürprizler beldemiz için hayata geçecek” diye konuştu.