Yeşilçam tarihi Kaptan Amerika'dan Örümcek Adam'a, Superman'den Batman'e pek çok süper kahramanın yerli uyarlamalarıyla dolu. Uzun bir aradan sonra yerli süper kahraman açlığımızı dindirecek olan SüperTürk ise bunun nev-i şahsına münhasır son örneği!
Bundan yaklaşık 50 yıl önce, dünyanın çok uzağında bulunan bir galakside bulunan yaşlı bir gezegen yok olmak üzeredir. Gezegen sakinleri nesilleri devam ettirmek amacıyla seçtikleri iki bebeği bir kapsüle yerleştirerek Dünya'ya gönderir. Bebeklerden biri Amerika'ya, diğeri ise ülkemize, yani Türkiye'de Küçükköy isimli bir kasada çiftçilikle uğraşan Abdullah ve ailesinin bahçesine düşer. Çocuksuz olan aile bebeği kabullenir, besler ve büyütür; adını da Ekber koyar. Ekber bebek büyüdükçe özel güçlere sahip olduğu ortaya çıkar. Ekber uçabiliyor, gözlerinden ışın çıkarabiliyor, nesnelerin arkasını görebilir, tüm sesleri duyabiliyor ve istediği her şeyi dondurabiliyordur. Ekber'in ailesini çocuklarının ellerinden alınmaması için onun bu özelliklerini 40 yıl boyunca herkesten saklamışlardır. Fakat İstanbul'dan köyüne öğretmenlik yapmak için dönen Zeynep'le birlikte Ekber'in bu sırrı da ortaya çıkacaktır...
Daha çok Çocuklar Duymasın dizisiyle tanınan oyuncu Tamer Karadağlı'nın ilk yönetmenlik denemesi olan SüperTürk, oyuncunun ufak rollerde göründüğü sinema macerasının da ilk başrolü. Senaryosu İzlen Erdem tarafından yazılan filmde Tamer Karadağlı'ya eşlik eden diğer oyuncular ise şöyle; Arzu Balkan, Suna Keskin, Atilla Arcan, Buket Dereoğlu, Necmi Yapıcı, Cem Emüler, Murat Serezli.
Ünlü sinema sitesi Twitch'de fragmanı yayınlanan ve "Dünya orta yaşlı, kilolu Süpermen'e hazır mı? Zack Snyder dikkat etmeli(!)" başlığıyla duyurulan proje, Almanya ve Fransa'da da vizyona girecek.
Elde tespihi, beyaz çorapları ve dana derisinden yumurta topuklu ayakkabısıyla Superman'in 'taş fırın' versiyonu olan SüperTürk'ün, "Türkiye'de süper kahraman olursa nasıl olurdu?" sorusuna vereceği cevap 16 Mart'ta gireceği vizyonda belli olacak.