Bir suç örgütü için kayıt tutmak gerekli olduğu kadar riskli bir durumdur. Kayıtların başkalarının, özellikle de güvenlik güçlerinin eline düşmesi örgütün çöküşünü ve elebaşlarının da hapsini gerektirdiğinden, Çinli bir mafya bu iş için 10 yaşındaki bir kız çocuğunu kullanır.
Bir matematik dahisi olan bu kız çocuğu örgütün tüm rüşvet ve haraç bilgilerini zihninde tutuyordur. Fakat örgüt tüm kayıtlardan kurtulma zamanı geldiğinde kızı ülkeden kaçırır ve Amerika'ya gönderir. Luke Wright ise hayatını dövüş sporuna adamış ve geçimini bu yolla sağlayan bir adamdır. Rus mafyasının ailesini öldürmesinin ardından hayata küsen Wright'ın kaderi Çinli Mei ile kesişince olaylar ilginç bir noktaya varır...
Aksiyon sinemasının en önemli isimlerinden Jason Statham'ın başrolde olduğu Koruyucu (Safe), Unutulmaz Titanlar (Remember the Titans)'ın yönetmenliğini ve Pers Prensi: Zamanın Kumları (Prince of Persia: The Sands of Time)'nın senaristliğini yapan Boaz Yakin'in yazıp yönettiği bir aksiyon-macera. Filmin yapımcılığını ise Quentin Tarantino'nun filmileriyle tanınan Lawrence Bender üstleniyor. 30 milyon dolar bütçeyle çekilen film ülkemizde 11 Mayıs 2012'de vizyona girecek.