Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo) ve Vol.i (WALL·E) ile iki Oscar kazanan ve kariyeri animasyonlar üzerine kurulu olan Andrew Stanton'ın ilk canlı aksiyon denemesi olan John Carter, Tarzan'ın da yaratıcısı olan Edgar Rice Burroughs’ın yazdığı 11 bölümlük Barsoom serisinden sinemaya uyarlandı. İsmini başrol kahramanından alan yapım, seyircisini Mars benzeri gizemli ve egzotik Barsoom gezegeninde sürükleyici bir aksiyon-maceraya davet ediyor.
John Carter rolünde Taylor Kitsch'in yer aldığı filmde kahramanımız kendisini birden etrafını saran tuhaf yaratıklarla birlikte Barsoom isimli gezegende bulur. Buraya nasıl geldiği konusunda fikri olmayan Carter çok geçmeden gezegen sakinleri arasında yaşanan çatışmanın ortasında kalır. Tars Tarkas (Willem Dafoe) ve güzel prenses Dejah Thoris (Lynn Collins) ile tanışan Carter hem kendi, hem de Barsoom halkının hayatını kurtarmalıdır.
Sinema macerası neredeyse 70 yıl önceye dayanan, Yıldız Savaşları (Star Wars)'dan Avatar'a pek çok önemli yapıma ilham kaynağı olmuş Barsoom serisi ve başkahramanı John Carter, Disney stüdyosu tarafından 250 milyon dolar gibi yüksek sayılabilecek bir bütçeyle beyazperdeye konuk oluyor. Çıkan ilk eleştiriler ise oldukça olumlu. Film eğer seyirci tarafında da umduğunu bulursa devam projesi için çalışmalara hız kesmeden devam edileceği haberleri geliyor.
John Carter 3D olarak tüm dünya ile aynı anda ülkemizde 9 Mart'ta vizyona girecek.