Başbakan"ın yakın çalışma ekibinden 5 isim; Yalçın Akdoğan, Nabi Avcı, Çağatay Kılıç, Emrullah İşler ve Yıldırım Ramazanoğlu da milletvekili aday adayı oldu.

Başbakan Erdoğan"ın 8 yıldır Başdanışmanlığı görevini yürüten Nabi Avcı ile siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan da AK Parti"den milletvekili aday adaylığı için istifa etti.

"NABİ HOCA" ADAY ADAYI

Erdoğan"ın özellikle medya ilişkilerinden sorumlu olan ve "Nabi Hoca" olarak anılan Nabi Avcı iletişim profesörü. Avcı aynı zamanda Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu. Yalçın Akdoğan ise üniversite eğitimini iletişim bilimleri üzerine yaparken doktorasını ise Marmara Üniversitesi Siyaset ve Sosyal Bilimler üzerine yaptı.

KILIÇ DA VEKİLLİK İÇİN İSTİFA ETTİ

Başbakan Erdoğan"ın yakın çalışma ekibinden Başbakanlık Müşaviri Çağatay Kılıç da AK Parti"den milletvekili aday adaylığı için istifa etti. 1976 doğumlu Kılıç, Erdoğan"ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda tercümanlığını yapıyordu.

DOKTORU DA AYRILDI

Başbakanlık Başmüşaviri Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emrullah İşler ile Başbakan"ın doktoru Yıldırım Ramazanoğlu da milletvekili seçimlerinde aday adayı olmak için görevlerinden istifa etti.

star