İzmir'de düzenlenen terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan üçü kadın 22 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlıların, İstanbul'da olduğu gibi İzmir'de de vatandaşların otomobillerinin yakılması eylemleri yapmak istediği iddia edildi.

Zanlılar arasında örgütün sözde Ege Bölgesi gençlik yapılanması sorumlusu S.Y. (27) ile birlikte sekiz üniversite öğrencisi bulunuyor.

S.Y.'nin Kuzey Irak'taki terör örgütü kamplarında bir süre siyasi eğitim aldığı, daha sonra İstanbul'daki okuluna döndüğü, örgüt tarafından da sözde Ege Bölgesi gençlik yapılanması sorumlusu olarak atandığı iddia edildi.



İZMİR'İ DE YAKACAKLARDI

Polis, zanlılarla birlikte çok sayıda molotofkokteyli ele geçirdi. Zanlıların, bunlarla İstanbul'da olduğu gibi masum vatandaşların araçlarını ateşe vermeyi planladığı ileri sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin iki aydır sürdürdüğü takibin ardından önceki gün 18 eve düzenlenen baskınlarla gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi. Dört günlük sorguları tamamlanan zanlılar, bu sabah İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen 22 zanlının üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda eylem için hazırlanan 18 molotofkokteyli, molotofkokteyli hazırlamak için 5 litre benzin, 25 boş şişe, bol miktarda örgüt dokümanı ve terörist başı Abdullah Öcalan'a ait posterler ele geçirildi.

BİRÇOK EYLEME KARIŞMIŞLAR

Zanlıların 7 Ekim 2007 günü Gündoğdu Meydanı'nda bir otomobilin altına ses bombası bırakılması, 27 Ekim 2007 günü Konak'ta bir otomobilin kundaklanması, 7 Kasım 2007 günü Ege Üniversitesi kampüsünde düzenlenen YÖK'ü protesto eyleminde terörist başı Öcalan'ın posterinin açılması, 25 Kasım 2007 günü Yamanlar semtinde yola barikat kurularak molotofkokteyli atılması gibi birçok eyleme karıştığı iddia edildi.

Polis, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 22 kişinin son günlerde özellikle İstanbul'daki araç kundaklama tarzındaki eylemleri İzmir'e taşımayı hedeflediğini ileri sürdü. Adliyeye sevk edilen zanlılardan yedisi, Ege ve Dokuz Eylül üniversitelerinde öğrenci. S.Y. ise İstanbul'da bir üniversitede okuyor. Polis, zanlıları yakalamak için Buca ilçesi, Mevlana Mahallesi ve Yamanlar semtindeki 18 adrese eşzamanlı baskınlar düzenledi.