Adana Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, merkez Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde evlerin pencere demirlerini kırarak hırsızlık yapan bir çeteye yönelik geçtiğimiz hafta içinde operasyon düzenledi.
Operasyonda yakalanan Hasan K. ile Şemsettin K. ifadelerinde Zeynel G. liderliğinde hırsızlık yaptıklarını belirterek, çeteyle ilgili bilgi verdi. Bu bilgi doğrultusunda operasyonu genişleten ekipler, Zeynel G. (19, Hakan A. (18), Muzaffer H. (18), M.Ç. (16) ile M.O'yu (16) yakaladı.
Zanlıların Emniyet Müdürlüğünde verdikleri ifadede, 26 farklı eve pencere demirlerini kalas ile yerinden sökerek girdiklerini itiraf ettikleri öğrenilirken, evlerden de yaklaşık 110 bin lira değerinde eşya çaldıkları belirtildi.
Ayrıca, hırsızlık suçlarından çok sayıda kaydı bulunan zanlıların ifadelerinde, yaptıkları olaylar sonrası yakalanmadıkları için kendilerine ''Yakalayana aşk olsun çetesi'' ismini verdiklerini söyledikleri bildirildi.
Sorguları tamamlanan Zeynel G, Hakan A ile Muzaffer H, adliyeye sevk edilirken, kendilerini görüntüleyen gazetecilere tepki gösterdi.
Zeynel G, gazetecilere önce tükürdü, daha sonra da tekme atmaya çalıştı. Ayakkabısını da basın mensuplarına fırlatan zanlıyı polis ekipleri güçlükle götürüleceği araca bindirdi. Yaşı küçük olan M.Ç. ile M.O. da Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.