AYDINPOST HABER SERVİSİ-Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanan E.E. yakalandığında ilk sözü, “İyi ki yakaladınız abi, yoksa çalmaya devam edecektim” oldu. 12 ayrı hırsızlık olayına karışan E.E. ile birlikte çalıntı malları satın alan 3 kişi de mahkemeye sevk edildi. E.E. tutuklandı.

            Olay, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama Anaokulu’nda Perşembe günü saat 20.30 sıralarında meydana geldi. Daha önceki tarihlerde bir kez camı kırılarak hırsızlık yapılan Uygulama Anaokulu'nun yine camının kırıldığını fark eden ADÜ Güvenlik, içeriye girerek etrafı kontrol etti. Yangın söndürme ekipmanının arkasına saklandığını tespit ettikleri E.E'yi yakalayan ADÜ Güvenlik, şahsı Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine teslim etti.

Gerekli önlemleri alan ekipler içeriye girdiklerinde 19 yaşındaki E.E.’yi hırsızlık yapmak isterken suçüstü yakaladılar. E.E., karşısında polisleri görünce, “İyi ki yakaladınız abi, yoksa çalmaya devam edecektim” dedi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler, aynı yerde daha önce gerçekleşen hırsızlık olayının failinin de E.E. olduğunu tespit etti. E.E., daha önce aynı yerden bir adet laptop bilgisayar, bir adet fotoğraf makinesi ve bir adet kamera çaldığını itiraf etti. Gözaltına alınan E.E.’nin yine eski tarihlerde ADÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Kafeteryası’na bir kez girdiği, laptop bilgisayar ve profesyonel fotoğraf makinesi çaldığı, ADÜ Ziraat Fakültesi Süt, Yoğurt satış büfesine girerek 200 lira çaldığı, ADÜ’ye ait şoförlerin dinlenme odasına bir kez girerek 750 lira aldığı tespit edildi.

CAMİLERDEN DE HIRSIZLIK YAPMIŞ

            Toplam 12 ayrı olayı işlediği belirlenen E.E.’nin ayrıca Aydın merkezde bulunan Eski Yeni Cami, Veysi Paşa Cami ve Aytepe Cami’ne de girerek camilere ait laptop bilgisayarları çaldığı tespit edildi. İşlediği suçları itiraf eden E.E.’nin daha önce hiç kaydının bulunmadığı öğrenilirken, 2006 yılında ADÜ Matbaası’nda gerçekleşen hırsızlık olayında da parmak izlerinin tuttuğu belirlendi. Emniyette tamamlanan sorgusunun ardından E.E. ve E.E.’nin çaldığı malzemeleri satın alan E.D., İ.A. ve M.A.’da ‘Çalıntı malı bilerek satın almak’ suçundan mahkemeye sevk edildi. Çalıntı malları satın alan E.D., İ.A. ve M.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. E.E. ise tutuklanarak cezaevine konuldu.