Demirtaş"ın gözaltıların başlamasının ardından, 25 Kasım"da Almanya"dan Türkiye"ye dönüş için aldığı biletini iptal ettirdiği öğrenildi

Sivil savcılık tarafından “sahte çürük raporu aldığı” iddiasıyla hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Nurettin Demirtaş, 18 Kasım"da bazı temaslarda bulunmak üzere yurt dışına çıktı.

Bu sırada Askeri Başsavcılık çürük raporu alan kişilere yönelik bir operasyon düzenledi. Savcılık tarafından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 56 kişiden 42"si tutuklandı.

Demirtaş'ın gözaltıların başlamasının ardından, 25 Kasım"da Almanya"dan Türkiye"ye dönüş için aldığı biletini iptal ettirdiği öğrenildi.

HAKKINDA YAKALAMA EMRİ

Şu ana kadar gözaltına alınamayan diğer kişilerle birlikte Demirtaş hakkında da “yakalama emri” bulunduğu öğrenildi.

Demirtaş, yurda girişi sırasında gözaltına alınıp askeri savcılığa sevk edilecek. DTP Genel Merkezi"nden yapılan açıklamada, Demirtaş"ın Demokratik Özerklik Projesi"ni anlatmak üzere yurt dışında bulunduğu ve temaslarını tamamladıktan sonra Türkiye"ye döneceği belirtildi.

Demirtaş"ın avukatı Faruk Duran ise “Bize bir tebligat yapılmadı. Dönmemesinin soruşturmayla ilgisi yok. Bir- iki haftaya döner” dedi.

Kaynak: Vatan