İlk kez gerçekleşen panele okulun edebiyat öğretmenleri Kemalettin Bal, Sibel Turga Metin, Mithat Tanrıkulu, Fatma Eryılmaz ve Coşkun Binektaşı konuşmacı olarak katıldı. Öğrencilerin okuduğu şarkı ve şiirlerle renklenen programda Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Kubay ve daire amirleri de bulundu.
Anma programında bir açılış konuşması yapan Okul Müdürü Mustafa Potukoğlu, 4 yıl önce eğitim hayatına merhaba diyen okullarının fiziki imkânsızlıklarına rağmen, özverili çalışmalarla, arkadaşlık, dostluk ve güven ortamının sağlanmasıyla zevkle çalışılan bir kurum haline geldiğini ifade ederek “Okulumuzda “ben” değil “biz” duygusu hâkimdir. Bu şekilde oluşan bir takım ruhu da başarıyı getirmektedir. Bozdoğan Anadolu Lisesi olarak sadece üniversiteye öğrenci yetiştiren kurum olarak değil, araştıran, soran, sorgulayan, sorunlar karşısında çözüm yolları üreten, kültürüne sahip çıkan, geçmişini bilen ve geleceğe güvenle bakan, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, erdemli ve bilgili Türk gençliğini yetiştirmek için mücadele vermekteyiz. Bu amaçla sosyal ve kültürel faaliyetlerimize alışılmışın dışında farklı bir bakış açısı kazandırmak için edebiyat sohbetleri adı altında panel düzenlemeyi kararlaştırdık. Bozdoğan Anadolu Lisesi olarak farklı etkinliklerle çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Sohbet, Yahya Kemal"in biyografisinin okunmasıyla başladı. Programın devamında şairin çocukluğu, Paris yılları, tarih ve kültür anlayışı, İstanbul sevgisi, aşk hayatı, edebi yönü, rintlik, hastalığı ve ölümü ele alındı. Sohbet sonunda öğrenciler şairin şiirlerinden ve bestelenen eserlerinden bir demet sundu.