Türkiye ile Azerbaycan tarih boyunca iki kardeş devlettir.

Neler olup bitmiştir ama iki milletin arası hiç açılmamıştır. Bundan sonra da değişmez. Buraya kadar kimsenin en küçük itirazı yok. Ancaaak sevgi ve saygının doruklara çıktığı bir dönemde, olmaması gereken olaylara ne demeli? atv gibi saygın TV kanalı, çok izlenen Yahşi Cazibe dizisinin yapımcısı ve senaryo yazarı bu düşüncesizliği nasıl yapabilir?

Milyonlarca Türk ve Azeri halkını nasıl üzebilirler? Hatta ortalığı fena halde karıştırabilirler? Bu çirkin hareket cezasız kalmamalı. Dışişleri Bakanlığı mı, RTÜK mü artık kimse, konuya el atmalı. Kardeş Azeri halkından özür dilenmeli. Bu konu senarist Gani Müjde efendinin dediği gibi basit değildir. Gani efendi demiş ki "Cazibe tipini ben yarattım. Son bölümde de ben öldürdüm..." Hayır hayır durum öyle basit değil. Belki senarist olarak yaratan kişi olabilirsin ama Cazibe'yi halk büyütüp bu duruma getirdi. Yani kahraman yaptı.

Cazibe rolünü oynayan Aslıhan Gürbüz artık Türk ve Azerbaycan milletinin kalbinde yaşayan bir oyuncudur. Cazibe rolüyle her zaman yaşayacaktır. Hep hatırlanacaktır, yeni bölümlerde oynamasa bile... Gani Müjde bu kadar güçlüyse, oyuncu eşi Belma Canciğer'i başrol oynatıp, 'star' yapsa ya... Eşi Canciğer hanım yıllardır yardımcı oyuncu. Üstelik hep aynı rolü oynayabiliyor. Sonuçta halkın sahiplendiği kişiler ve olaylar iki dakika düşünülüp, iki dudak arasından çıkan kararla harcanamaz.

İddiaya göre, Aslıhan Gürbüz yeni bölümler için zam istemiş. "Seni biz yarattık, yarattığımız gibi yok etmesini de biliriz. Sıkıysa gelme" şeklinde yanıt alınca da dizinin sezon finaline katılmamış. Bu da yanlış bir karar. Dizinin yapımcısı Ali Gündoğdu senaryo yazarına hemen talimat vermiş: "Son bölümde Cazibe yok. Gıyabında karakter olarak o kadar çirkinleşsin ki, hayranları nefretle hatırlasın." Gani bey de gerekeni yapmış. Cazibe'yi erkeklerin parasını çalan, dolandıran kötü kadın yapmış. Bunları dizide şikâyete gelen adamlardan öğrendik. Bu kadar saf ve iyi niyetli Azeri kızı son bölümde iğrenç bir kötü kadın yapıldı. Güya intikam alındı. En masum TV izleyeni bile buna inanmadı, 'İşin içinde iş' var dendi ama...

Gel de bunları Azerbaycan halkına anlat. "Namusuna, onuruna düşkün, bu uğurda düşünmeden canını veren Azeri kadınları dost ve kardeş ülke TV'sinde böyle mi gösterilir" diyorlar ve gerisini siz anlayın artık. Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci seçildikleri saniye eline Türk bayrağı alan Azerbaycanlı iki şarkıcı Nigar Cemal ile Elder Kasımov'u anımsayın. Bu yıl Türkiye'yi nasıl desteklediklerini anımsayın. Şimdi Azerbaycanlı kızlar ne deseler haklılar.

Gani Müjde ile şu yapımcı bey Bakü'ye bir daha gitseler, halkın düşüncesini bizzat dinleseler ya... Aman isimlerini vermesinler, bana gelen haberlere göre durum çok kötü. Giderek de kötüleşiyor...