Bugün öğlen saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtına kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri ve dermekler adına çelenklerin bırakılmasının ardından Adnan Menderes Bulvarı'nda “Cumhuriyet Bağlılık Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Son dönemde yaşanan olaylar ve dağdan inen PKK"lıların davul zurna ile karşılanması nedeniyle terör örgütü PKK"ya yönelik tepkilerini dile getirmek isteyen vatandaşlar, sağanak yağışa rağmen törenler sırasında protokolle birlikte yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında herkesin bayrak taşıması kutlama etkinliklerine ayrı bir renk kattı.

İlk olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan kutlamalarda daha sonra İstiklal Marşı okundu. Törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Uğur Özcan, İl Emniyet Müdür Vekili Mehmet Kılıç, siyasi partilerin il ve merkez ilçe başkanları, sivil toplum örgütü ve dernek temsilciler ve öğrenciler ile binlerce vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenin ardından Vali Coş ve protokol üyelerinin de katıldığı “Cumhuriyete Bağlılık Yürüyüşü” gerçekleştirildi. Protokol ile birlikte binlerce öğrenci ve vatandaş 10. Yıl Marşı eşliğinde Adnan Menderes Bulvarı güzergahında yürüyüşe başladı. Sağanak yağış altında gerçekleşen yürüyüşe yoğun ilgi gösteren öğrenci ve vatandaşlar ellerindeki bayraklarla söylenen marşlara eşlik ederken; birçok vatandaş ve işyeri sahibi ise caddelerden ve evlerinin balkonlarından alkış tutarak ve bayrak sallayarak yürüyüşe destek verdi.

Kortejin tekrar Atatürk Meydanı'na gelmesi ile Aydın'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının ilk bölümü tamamlanmış oldu. Kutlamalara yarın sabah saatlerinde Aydın Valiliğinde yapılacak olan programla birlikte devam edileceği belirtildi. / iha