Ağır ağır Türkiye'ye ilerleyen soğuk hava, önce Marmara ve İstanbul'da etkisini gösterecek. Bugün başlayan yağış, akşam karla karışık yağmur ve kara dönüşecek. Hafta sonu ise Marmara ve İstanbul beyaza bürünecek. Soğuk hava Türkiye genelinde 10 gün kalacak.

İstanbullular bugün dikkat:

06.00-12.00: Sağanak yağış var.
12.00-18.00:Avrupa yakasında karla karışık yağmur, Anadolu yakasında sağanak yağış bekleniyor. Fırtına da şiddetlenecek.
18.00-24.00: Kuvvetli fırtına ve yağış.

Trakya yarından itibaren Balkanlardan gelecek soğuk hava ve kar yağışının etkisi altına girecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü"nün tahminlerine göre, yarın Trakya"da hava sıcaklıkları 10 - 15 derece düşüş gösterecek. Sıcaklıklardaki ani düşüş bölgeye beraberinde kar yağışını da getirecek.

Ani sıcaklık değişimi

Edirne"de bugün hava sıcaklığı en yüksek 18, en düşük 8 derece, Kırklareli"nde en yüksek 17, en düşük 5 derece, Tekirdağ"da en yüksek 19 en düşük 4 derece tahmin ediliyor.
Bölgede ani hava sıcaklığı değişikliklerinin ardından Edirne ve Kırklareli"nde kar yağışı, Tekirdağ"da da hafif kar yağışı görülecek. Marmara"daki birçok ilde de kar yağışı bekleniyor.