Rüzgar nedeniyle havaya ve bulutlara karışan toz zerreciklerinin yağmur damlalarına yapışarak inmesi sonucu, Kuşadası"nda çamurlu yağmur oluştu. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, yaptığı açıklamada, yağışların bir hafta devam edeceğini, hidrolojik döngüyle buharlaşan suyun, havada yoğunlaşması sonucunda havaya karışan toz zerreciklerinin yere yağış olarak geri döndüğünü belirttiler.
Hidrolojik döngünün içinde sakin ve rüzgarsız bir havanın düşünülemeyeceğini belirten yetkililer, şunları kaydetti: “Atmosfer sürekli hareket halinde olduğu için buharlaşmaya en çok etki eden rüzgar olayıdır. Rüzgar buharlaşmayı da artırır. Ayrıca sürükleyebildiği oranda ağırlığa sahip zerrecikleri de havaya karıştırır. Toz, rüzgar yerden kalkıp bulut tabakasına, mevcut hava hareketlerine karışabilir. Bulut tabakasına karışan tozlar, yoğunlaşma başladığında yağmur taneleri ile birlikte yeryüzüne dönebilir. Çamurlu yağışın oluşma şekli tamamen havaya karışan tozlardandır” dediler.
Sabah saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar, araçların üzerinde bulunan çamuru görünce oldukça şaşırdılar. Çamurlu yağışa rağmen işlerine gitmek zorunda olan vatandaşlar, araçlarının camlarını temzileyerek yola çıkabildi. Ancak devam eden çamurlu yağış nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. -iha