Başkent'te sabah saatlerinde yağan hafif yağmurun yolları kayganlaştırması sonucunda meydana gelen iki ayrı trafik kazasında, 1'i ağır 5 kişi yaralandı. Şarampole yuvarlanan kamyonetin sürücüsü sıkıştığı yerden yarım saatlik çalışma sonunda çıkarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Ankara'da bugün için sağnak yağış uyarısı yapmasının ardından sabah saatlerinde başlayan hafif yağmur kazaları da beraberinde getirdi. Esenboğa Yolu Pamuklar iniş rampalarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Sabah saatlerinde hafif şekilde yağan yağmurun kayganlaştırdığı Esenboğa Yolu Pamuklar iniş rampalarında, plakası tespit edilemeyen bir araç kayarak orta refüje doğru yola dik şekilde durdu. Yan duran aracı son anda fark eden 06 BE 7170 plakalı araç kayarak solundaki Burhan Çorumlu'nun kullandığı 06 T 3971 plakalı taksi çarptı. Araç, yan dönerek kaymaya devam etti. Bu sırada, en sağ şeritten gelen Cemil Güngör'ün kullandığı sandalye yüklü kamyonet, yan dönen araçla çarpışarak kontrolden çıktı. Kaldırıma çıkan kamyonet, yaklaşık 50 metrelik şarampole yuvarlandı.

Yan yatarak durabilen kamyonetin içinde bulunan işçiler Muhammet Kaya, Bünyamin Tamer ve Samet Koçak çevreden yetişen vatandaşlar tarafından yaralı halde dışarı çıkarılırken, sürücü Cemil Güngör şoför mahallinde sıkıştı.

Olay yerine 3 ambulans sevk edilirken, sıkışan sürücünün kurtarılması için kaza yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Kaza yerindeki 3 yaralı sedyelerle ve ayakta ambulanslara götürülerek, Yıldırım Beyazıt Eğitim Araştırma ve Numune Hastaneleri'ne gönderildi.

İtfaiye ekipleri, kamyonetin içinde sıkışan sürücü Cemil Güngör'ü çıkarmak için çalışma başlattı. Kurtarma ekipleri, meraklı vatandaşların arasında yaklaşık yarım saat süren çalışmadan sonra Cemil Güngör'ü sıkıştığı yerden çıkardı. Cemil Güngör, üzerinde bulunduğu sedye üzerine kemerlerle sabitlendikten sonra, vatandaşlar ve itfaiye görevlilerinin yardımıyla 50 metrelik şarampolden çıkarıldı. Sedyenin üzerinde götürülen ağır yaralı Cemil Güngör, bayıldı. Sedyeden tutan sağlık görevlileri, Cemil Güngör'ün uyumaması için çaba harcadı. Ambulansa konulan ağır yaralı sürücü, Yıldırım Bayezit Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne gönderildi.

Kazaya neden olan bir sürücü, yağmurun kayganlaştırdığı yolun, araçların kaymasına neden olduğunu, bunun sonucunda da bu kazanın meydana geldiğini söyledi.

İkinci kaza ise Celal Bayar Bulvarı üzerinde meydana geldi. Sıhhiye'den Tandoğan istikametine giden Bulut Doğaç'ın kullandığı 06 P 3073 plakalı otomobil, aşırı hız ve yolun kaygan olması nedeniyle kayarak, kaldırımda minibüs bekleyen Gökhan Efecioğlu'na çarptı. Hızını alamayan otomobil, bir benzin istasyonunun tabelasını devirdikten sonra benzin pompalarına çarparak durabildi. Yaralanan Gökhan Efecioğlu, olay yerine gelen ambulansla Numune Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü.

Otomobilin çarptığı pompanın görevlisinin, bir aracın deposunu doldurduktan sonra yazıhaneye girdiği, yaklaşık 10 saniye sonra da kazanın meydana geldiği öğrenildi.Cihan